Резиме Звездине дефанзивне линије

20

Дефанзивци нашег клуба су и током такмичарске године 2023/24 приказивали фантастичне партије, а укупно њих 11 је уписало минуте рачунајући утакмице националног првенства, Лиге шампиона и Купа Србије.

Када је реч о позицији десног бека најстандарднији је до повреде био млади Коста Недељковић, који је пролећни део сезоне провео на позајмици у нашем клубу, будући да је током зимске паузе прешао у редове енглеске Астон Виле. Недељковић је одиграо укупно 20 утакмица, а уз то уписао и две асистенције. Одушевио је талентовани дефанзивац звездашку јавност брзином, као и несумњивим квалитетом, који је нарочито уочљив био на мечевима групне фазе Лиге шампиона, када се млади фудбалер представио на европској сцени. Лазар Николић је уписао 15 наступа, уз такође две асистенције. Позицију десног бека је покривао и млади Огњен Мимовић, који је прекомандован у први тим током зимског прелазног рока, а до краја сезоне 2023/24 је 15 пута обукао црвено-бели дрес и забележио једну асистенцију.

Сјајни су током претходне такмичарске године били и штопери нашег тима, а укупно шест играча је наступило на поменутој позицији. Највише утакмица је одиграо доскорашњи капитен Црвене звезде – Александар Драговић, који се на прослави 35. титуле опростио од вољеног клуба. Искусни дефанзивац је наступио на 40 дуела, постигао три гола и уписао две асистенције. Феноменалан тандем су чинили Драговић и Урош Спајић, који се током пролећа 2024. године у потпуности опоравио од повреде и наставио да приказује препознатљива одлична издања. Дефанзивац који је одрастао у нашој Омладинској школи је одиграо 30 утакмица, а статистика каже да је постигао три гола и два пута прецизно асистирао саиграчима. Насер Ђига је у Црвену звезду стигао на лето 2023. године, те оставио одличан утисак на одиграних 29 утакмица, а млади штопер је успео да се упише у једној ситуацији у листу стрелаца, као и да три пута асистира.

Немања Милуновић се такође опростио од нашег клуба на последњој утакмици у првенству, а током сезоне за нама је одиграо осам мечева и забележио једно кључно додавање, док је Милош Дегенек већи део такмичарске године пропустио због повреде, те је уписао осам наступа. Прилику да заигра у клубу у којем је одрастао је добио и перспективни дефанзивац – Вељко Милосављевић, који је одиграо два меча, оба у Купу Србије.

Милан Родић је и током сезоне 2023/24 био неприкосновен на позицији левог бека. Искусни одбрамбени играч је одиграо 34 утакмице, постигао три гола и забележио једну асистенцију. Осим момка рођеног у Дрвару, на позицији левог бека је Звезду на седам дуела представљао и млади Виктор Радојевић, који је одрастао на теренима иза југа Маракане.

Претходни текстКонференција за медије након освајања трипле круне
Следећи текстСтара Пазова поздравила дуплу круну