Резиме Звездиних голмана

18

Током сезоне 2023/2024 наступе када је реч о чуварима мреже су уписали Омри Глазер, Зоран Поповић, као и млади Иван Гутеша. Најстандарднији у такмичарској години за нама је био израелски репрезентативац, који је бриљирао на мечевима домаћег првенства, Лиге шампиона и Купа Србије.

Омри Глазер је одиграо 44 такмичарска дуела на три фронта. На19 мечева је остао несавладан, док су противнички играчи успели да га преваре у 41 ситуацији. Одиграо је перспективни чувар мреже свих шест дуела у Лиги шампиона, где се представио у најбољем светлу, с обзиром на чињеницу да је поставио рекорд по броју одбрана на мечу против Манчестер Ситија са 13 успешних интервенција. Када је реч о Суперлиги Србије Глазер је пропустио два меча (Железничар, Вождовац) у регуларном делу такмичења, као и дуел против Напретка у плеј-офу националног првенства. Важан фактор је био репрезентативац Израела и у Купу Србије, будући да је одиграо четири од пет утакмица, те је пропустио само четвртфинални дуел најмасовнијег српског фудбалског такмичења.

Зоран Поповић се на прослави 35. титуле опростио од Црвене звезде, а у такмичарској години која је за нама је уписао четири наступа. Одиграо је искусни чувар мреже три дуела у Суперлиги Србије и то против ИМТ, Железничара и Вождовца, а наша екипа је славила на поменутим мечевима, док је Поповић, савладан у три ситуације. Забележио је доскорашњи голман нашег тима наступ и у четвртфиналу Купа Србије када је остао несавладан.

Млади Иван Гутеша је одиграо један меч и то против Напретка у плеј-офу домаћег првенства. Наш тим је тријумфовао са убедљивих 0:4, док је перспективни чувар мреже сачувао гол Црвене звезде и оправдао очекивања црвено-беле јавности, као и шефа стручног штаба.

Претходни текстОва брука није наша, али титула јесте!
Следећи текстЗапочета реконструкција терена Омладинске школе од средстава из чланства