Иза југа Маракане – Два трофеја генерације 2015

27

Звездина генерација дечака рођених 2015. године је за викенд освојила два пехара на „Гладијатор Куп“ турниру. Бисери које са клупе предводи Душан Ристивојевић су на турниру наступали у две селекције – једна екипа је играла против својих вршњака, док се друга такмичила у конкуренцији 2014. годишта.

Такмичили смо се у две конкуренције, једна екипа у конкуренцији 2014, односно старијој годину дана, као и у својој генерацији. Оно што бих желео да истакнем, јесте да нам резултат заиста није у првом плану, већ едукација и развој малишана, док награда дође сама у правом тренутку. Похвалио бих и једну и другу екипу, јер су испоштовали захтеве, те у тешким моментима показали да имају карактер и потенцијал. Свакако да дечацима како у овом тренутку, тако и у наредном периоду ови успеси значе на психолошком, али и фудбалском плану. У наредном периоду, након паузе и почетка нове сезоне, нас очекују појачања, када ће нам доћи четири нова дечака која су показала да поседују квалитет који је потребан Црвеној звезди. Припремни период ћемо обавити у Козарској Дубици од 19. до 26. јула – речи су Душана Ристивојевића.

Дечаци који су играли против старијих екипа су у групи одмерили снаге са следећим тимовима: Жарково (1:1), Стари Град (2:2), Стар Земун 5:1) и Златна Лопта (2:0), док су у четврфиналу савладали Жељезничар из Бања Луке резултатом 2:1. У полуфиналу је савладана екипа Графичара са 4:0, а у финалу су остварили тријумф над Златном Лоптом резултатом 3:0. Индивидуалну награду за најкориснијег играча је добио Михајло Тркуља.

За Црвену звезду су играли: Ристић, Јефтић, Тркуља, Војновић, Црнојевић, Вучковић, Василић, Паповић, Трифуновић, Сладић, Л. Милијаш и В. Милијаш.

Бисери који су се такмичили у конкуренцији 2015. годишта су у оквиру групне фазе снаге одмерили са следећим екипама: Сунрисе (2:1), Стар (5:1), Жељезничар (2:0) и Жарково (5:1). Црвено-бели су се у полуфиналу поново сусрели са Жељезничаром, а дуел је и овог пута завршен резултатом 2:0. У борби за златну медаљу, Звездини дечаци које је са клупе предводио помоћник Душана Ристивојевића – Милош Јовановић, одмерили су снаге са Партизаном, а као победник из овог меча је изашла екипа црвено-белих, тријумфом 1:0. Индивидуална награда за најкориснијег играча је припала Урошу Китићу.

За Црвену звезду су играли: Ђукановић, Павловић, Китић, Мирковић, Игњатовић, Младеновић, Максимовић, Вељковић и Крстић.

Претходни текстДодела пехара и медаља у четвртак у 19 часова у хали „Александар Николић“
Следећи текстЂаци ОШ „Петар Петровић -Његош “ из Источне Илиџе одушевљени Џудо клубом Црвена звезда