Шампионски дочек за кадете на Маракани

30

Чак 10 дечака Црвене звезде који су носили дрес Србије на Европском првенству за кадете где су се и етаблирали као носиоци репрезентације, дочекано је од стране управе клуба на шампионски начин, с обзиром на сјајну игру, али и недостатак среће који их је одвојио од пехара.

Најпознатији у тиму су свакако били Звездини првотимци и момци који су већ имали прилику да се представе црвено-белој јавности, а то су: Вељко Милосављевић и Андрија Максимовић. Уз њих, велику пажњу на себе су са два поготка скренули Василије Костов и Ђорђе Ранковић, као и капитен Виктор Стојановић који је био незамењив у одбрани. Фантастичан утисак оставили су и Игор Бубања, Вук Рогановић, Алекса Василић, Урош Ђорђевић и Алекса Дамјановић, те показали да Црвена звезда има блиставу будућност у деци рођеној 2007. и 2008. године. Не треба заборавити ни Адема Авдића који је због повреде пропустио првенство, али ни Уроша Ђорђевића, момка који је део Графичара, нашег развојног тима.

Нашим бисерима се обратио генерални директор Црвене звезде – Звездан Терзић.

Само тако наставите. Поносни смо на вас и ви сте благо Црвене звезде. Заиста озбиљно рачунамо на вас у будућности. Показали сте се против озбиљних противника на међународној сцени и доказали да имате квалитет и велики потенцијал. Неколицина вас је прикључена првом тиму, неки су и дебитовали, и већ знају који су захтеви. Од осталих такође много очекујемо и заиста ће све само од вас да зависи. Добићете шансу много брже него што је очекујете. Наставите да будете вредни и радни и да слушате Јелића. Веома брзо ћете прећи у први тим – речи су Терзића.

Изузетно задовољан наступима Звездиних бисера је и директор наше Омладинске школе – Никола Јелић.

Честитам репрезентацији, Лазетићу и Дамјановићу, као и свим играчима који су учествовали на турниру. Велики успех за српски фудбал, као и за нас у Звезди, с обзиром на то да смо имали 10 репрезентативаца, уз Ђорђевића из нашег Графичара. Могли смо да одемо и корак даље, али постоје одређени проблеми које ми унутар млађих категорија у Србији морамо да решимо. Не сме да се дешава да падамо у завршници, те да на такав начин губимо од Чешке и после од Португала. Треба сви да извуку поуке из овога, али то не мења чињеницу да је ово велики успех за српски фудбал – почео је Јелић.

Захвалан је руководству клуба на лепом дочеку за наше бисере.

Хвала руководству клуба што су одлучили да обележе данашњи дан и тако одају признање Звездиној академији. Мислим да ће и момцима ово остати у сећању као велики знак пажње. Имамо изузетно талентовану децу, и мислим да сви наши играчи могу да играју на високом нивоу, али морају да наставе да се развијају на прави начин – закључио је Јелић.

Пуни утисака били су и наши бисери са којима смо разговарали, конкретно су то Вук Рогановић, Алекса Василић и Василије Костов.

Презадовољан сам оствареним успехом и начином на који смо представљали Звезду и Србију. Велика је ово школа за нас, и драго ми је што смо имали прилику да играмо против најквалитетнијих репрезентација у Европи и да видимо где смо у односу на њих. Срећа нас није послужила и искрено жалим за финалом – почео је Рогановић, након чега су се надовезали и саиграчи.

Сваку утакмицу сам пружао максимум и мислим да је то добро изгледало. Издвојио бих асистенцију против Аустрије као мој најбољи потез на првенству. Задовољан сам начином на који сам представљао Србију, али и Звезду. Све ово је јак ветар у леђа за оно што следи – рекао је Василић.

Цело првенство смо играли одличан фудбал и мислим да је недостатак среће пресудио против Португала. Хвала управи клуба на лепом дочеку и на сјајним саветима које су нам дали. Значе ми погоци које сам постигао и додатно ме мотивишу да у наредном периоду будем још бољи – истакао је Костов.

Претходни текстЗвезда ТВ | Никад не заборави ко ти је био Ђед
Следећи текстРезиме сезоне кадета Звезде