Резиме сезоне кадета Звезде

18

Изабраници Слађана Николића су одиграли сјајну сезону и након годину дана без трофеја, окитили се титулом Кадетске лиге Србије. Остварили су наши бисери 26 победа, уз један реми и три пораза, а имали су и невероватну гол разлику, која је износила 126:23.

Устаљен ритам има Слађан Николић, који сада већ дуги низ година са својим стручним штабом предводи кадете Црвене звезде, а и сам је истицао да је група момака рођена 2007. и 2008. године можда и најталентованија са којом је сарађивао. У јесењем делу сезоне је било јасно да је Звезда најбоља екипа у лиги, али нормално је да се поготово у том узрасту деси лош дан, па су тако црвено-бели поражени у Лучанима од Младости, док је срећа скроз окренула леђа нашим бисерима у вечитом дербију на Телеоптику, када смо имали више од игре, али смо на крају након преокрета изгубили и тај меч. То су била једина два пораза, уз само једну лошију партију кадета Црвене звезде у јесењем делу, који су завршили на деоби лидерске позиције.

Пролећни део није кренуо идеално за изабранике Слађана Николића, с обзиром да су у првом мечу наши кадети ремизирали са Вождовцем на домаћем терену, а од те утакмице се све окренуло у нашу корист. Направљена је велика серија победа, а још пре окршаја са главним конкурентом за титулу, црвено-бели су се осамосталили на врху табеле. Одлучујући меч за оверу титуле, одигран је 2. маја, када смо дочекали вечитог ривала. Тада је кадетска селекција Звезде показала како се играју велики мечеви и са четири гола у мрежи испратила комшије кући, док је Алекса Василић био двоструки стрелац и асистент, а поред њега су погађали Урош Ђорђевић и Василије Костов, док по асистенцију уписали Ђорђе Ранковић и Страхиња Стојковић. Кадетска лига Србије је званично освојена два кола пред крај, када су се од клупске сезоне опростили репрезентативци наше земље, који су потом остварили успех на Европском првенству на Кипру, догуравши до полуфинала.

Најбољи стрелац наших кадета је у сезони за нама био Алекса Дамјановић са 19 голова, док су тројица фудбалера имала „дабл-дабл“ учинак. Алекса Василић је дао 13 голова и наместио 10, Василије Костов је био прецизан 10 пута уз дванаест асистенција, док је Ђорђе Ранковић постигао 13 погодака, а саиграче је проиграо чак 17 пута. Урошу Ђорђевићу је недостајала једна асистенција за „дабл-дабл“, док је мрежу тресао 10 пута. Истицао се и Стефан Столић са 14 голова.

Претходни текстШампионски дочек за кадете на Маракани
Следећи текстПретпионири трећи у Србији