Шериф голгетер

21

Најбољи стрелац Црвене звезде за ову сезону је Шериф Ендиаје који је одиграо фантастично у пролећном делу сезоне и са укупно 15 погодака понео ласкаву титулу „златне копачке“.

Стигао је последњег дана летњег прелазног рока у Црвену звезду – Шериф Ендиаје и упркос многим оспоравањима током сезоне показао да се ради о сјајном нападачу. Преломни моменат је очигледно била сарадња са Владаном Милојевићем кога је Ендиаје више пута навео као тренера који му је у потпуности вратио самопоуздање.

Резултат тога износи 15 погодака на 39 утакмица, уз четири асистенције и невероватно пролеће за репрезентативца Сенегала. Од 15 голова, чак 11 је постигао у Суперлиги Србије, односно 10 у пролећном делу сезоне. У Купу Србије је постигао три поготка, од чега два на јесен, а у стрелце се уписао и против Јанг Бојса у Лиги шампиона.

Највећу инспирацију пронашао је у вечитим дербијима, с обзиром на то да је на четири утакмице против црно-белих постигао три поготка. Није правио разлику Шериф, глава, лева или десна нога, био је убојит, и очекујемо да ће следеће сезоне бити у још бољој форми.

Претходни текстБронза за Милана Стевановића на Европском првенству за јуниоре
Следећи текстНаше девојчице су освојиле турнир „Звездине звездице“