Резиме сезоне омладинаца Звезде

25

Омладинска селекција Црвене звезде је изузетно турбулентну сезону у којој се до последњег кола борила за титула, ипак завршила на вицешампионској позицији, али су изабраници Ненада Милијаша оставили врло добар утисак и чини се да су се на прави начин развили за сениорски фудбал.

Све је било ново за Ненада Милијаша и његове играче почетком летњег припремног периода. Такође, тим је био готово скроз другачији у Омладинској лиги Србије и Лиги шампиона за младе, стога не чуде нешто слабији резултати у јесењем делу сезоне. Сјајну слику су оставили црвено-бели у групној фази елитног такмичења, али срећа им је окренула леђа у одсутним тренуцима, те нису успели да дођу до жељеног циља, а то је пролаз у нокаут фазу. На тим мечевима су се на располагање шефу стручног штаба дали и првотимци Звезде – Коста Недељковић и Јован Мијатовић, који су одиграли прве две утакмице за јуниоре, а такмичење у Лиги шампиона наставили у сениорском тиму. Поред њих, свих шест мечева су одиграли Јован Шљивић, као и првотимци Графичара – Андија Максимовић и Алексеј Вукичевић, који је био и капитен омладинаца.

На зимским припремама смо могли видети кључни печат Ненада Милијаша на екипу, с обзиром да је дошло до одређених долазака и одлазака, али су на пролеће долазили плодови рада у Требињу. Било је потребно време легенди Звезде да пренесе своје богато искуство нашим бисерима, те су се на прави начин развијали уз такмичарски ритам и показали карактер тако што су успели чак и да сустигну ИМТ на челу табеле, али нису имали довољно среће да дођу до титуле шампиона. Немамо шта да замеримо црвено-белима, с обзиром да су се борили до последњег атома снаге.

Најконстантнији у сезони за нама је са 34 утакмице био везиста – Алекса Цветковић, који је био носилац игре наших омладинаца, утакмицу мање је одиграо Новак Гојков са великим доприносом, 32 меча је уписао капитен и најстарији у екипи – Немања Видојевић. Лука Лечић, као и имењаци – Вељко Милосављевић и Вељко Вукојевић су одиграли по 31 меч, а колико су напредовали, говори податак да су обојица дебитовали за сениорски тим против Трајала у шеснаестини финала Купа, док је млади штопер постао трећи најмлађи који је обукао црвено-бели дрес на званичним утакмицама, а крилни нападач је био најефикаснији у сезони са 14 голова. Надомак дебија за први тим је био и Адем Авдић, који је пружао сјајне партије све до тешке повреде. По 29 мечева су одиграли Урош Тегелтија и Дарије Маркочевић, док је меч мање забележио Андреј Петровић, који је прва два кола био у првом тиму Графичара.

Све у свему, за нама је сезона коју ћемо памтити по Звездиној деци, која су дебитовала за први тим, која су донела Црвеној звезди новац кроз трансфере, као и оној која представљају будућност нашег клуба.

Претходни текстАпел председника КК Црвена звезда Меридианбет пред почетак финала
Следећи текстНемања Стојић у Црвеној звезди