Дупла круна – Куп је наш!

100

Атлетски клуб Црвена звезда и ове године је потврдио доминацију на Купу Србије. После два дана такмичења у пуном програму атлетских дисциплина, атлетичарке и атлетичар Црвене звезде освојили су ФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ који одржао на атлетском стадиону у Краљеву.

Од 222 атлетичара који су кроз 2 кола квалификација изборили наступ у финалу, чак 41 долази из Звезде. Двадесетједна девојка и двадесет мушкараца Црвене звезде борили су се у конкуренцији 47 најбољих клубова у Србији.

Мушка екипа освојила је своју 45. титулу, док је женска екипа дошла до свог 23 одличја.

Екипу чинили : Стефан Каљуш, Никола Ковачевић, Стефан Михајлов, Ведран Самац, Александар Мићић, Стефан Јованов, Андрија Димитријевић, Марко Перић, Александар Камаљевић, Милош Мијатовић, Марко Таировић, Душан Вранеш, Матеја Сандић, Љубомир Филиповић, Ненад Константиновић,Лука Олујић, Дарко Марисављевић, Филип Зоњић и Аца Станковић.

Доминирала је мушка екипа на препонама, у бацачким и спринтерским дисциплинама где је сакупљен највећи број бодова. Иако ослабљени за Страхињу Јованевића који је због борбе за бодове за Олимпијске игре морао да пропусти квалификације, Богдана Видојковића одсутног због блаже повреде, екипа се успешно изборила са највећим противником који је и ове године била Војводина из Новог сада. Треће место остварила је екипа Топ Џампа из Београда.

У женској конкуренцији од самог почетка до краја такмичења доминирала је екипа Звезде. Екипу су чиниле Тара Вучковић, Наталија Грујић, Марија Буквић, Анђела Бјековић, Јована Делић, Лена Милинковић, Катарина Милосављевић, Милица Томашевић, Катарина Ђурђевић, Милица Глоговац, Милица Јакшић, Јана Рајић, Дајана Петковић, Тамара Ивковић, Јована Станковић,Љубица Павловић, Анђела Кондић, Уна Мрђеновић и Исидора Секулић.

Подједнако распоређени по свим дисциплинама по резултатима и оствареном броју бодова доминирале су звездине средњепругашице. И код жена би победа била још убедљивија да нисмо ослабљени за нашу најбољу копљашицу Ивану Ђурић која због наступа на међународним митинзима потребни за остваривање норме за европско првенсво и Олимпијске игре, као и повређену Тамару Вулетић. Другопласирана је била екипа „Топ Џампа“ док је треће место узела екипа земунске „Младости“.

Све честитке нашим атлетичарима и тренерима који су у најтежим условима за рад успели да одрже и ојачају такмичаре и екипе и остваре изузетне резултате.

Претходни текстНаше девојчице су освојиле турнир „Звездине звездице“
Следећи текстАпел председника КК Црвена звезда Меридианбет пред почетак финала