Звездина уравнотежена доминација

22

Фудбалери Црвене звезде су се на доминантан начин окитили седмом титулом шампиона Србије у низу, а уз то наши првотимци су приказали изузетну ефикасност током комплетне сезоне постигавши чак 94 гола. Чињеница која потврђује Звездину константност у игри на свим мечевима је податак да смо малтене пођеднако давали голове током оба полувремена.

Црвено-бели су након турбулентне јесење полусезоне, још једном на делу показали истинске чари Звездиног пролећа. Познато је да наш тим нарочито добра издања приказује у другом делу такмичења, а то су наши првотимци потврдили и током сезоне 2023/24 када су на 18 мечева забележили 16 победа и само два нерешена резултата.

Поред тога, Црвена звезда је постигла чак 94 гола, што је за 14 више од вечитог ривала који заузима позицију два у том сегменту. Наши фудбалери су у 30 одиграних утакмица у регуларном делу, мрежу погађали у 77 наврата. Доминантна игра наших првотимаца увек им је гарантовала погодак у раном делу сусрета, те не чуди податак да су постигли чак 39 голова у првом полувремену. Са друге стране, није било веће разлике у другом делу игре, па су 38 пута погађали мрежу противника.

У плеј-офу се статистика није нарочито мењала, а ефикасност у првом, односно другом делу игре је била и те како приближна. Наиме, црвено-бели су на седам утакмица ако рачунамо само првих 45 минута, постигли осам голова. Са друге стране, у наставцима мечева смо затресли мрежу укупно девет пута.

Звездина статистика датих голова:

Гол разлика: 94:28
Голови до 30. кола Суперлиге: 77
Голови у плеј-офу Суперлиге:17
Голови у првом полувремену до 30. кола Суперлиге: 39
Голови у другом полувремену до 30. кола Суперлиге: 38
Голови у првом полувремену плеј-офа: 8
Голови у другом полувремену плеј-офа: 9

Претходни текстМила и Никола бронзани на Евро купу младих нада у Мађарској
Следећи текстЗвездин подмладак са шест медаља са Првенства Београда