Звезда донирала 100 хиљада евра Дечјој клиници у Тиршовој

28

ФК Црвена звезда после веома успешне сезоне наставља са друштвено-одговорним и хуманитарним радом, па је тако наш клуб првог дана јуна месеца донирао чек у вредности од 100 хиљада евра Дечјој клиници Тиршова.

Црвена звезда се као друштвено-одговорна организација у свакој прилици труди да помогне онима којима је помоћ најнеопходнија, а нарочито најмлађима. Генерални директор нашег клуба – Звездан Терзић је са великим задовољством вредну донацију уручио директору Дечје клинике и истакао да ће Црвена звезда наставити да брине о најугроженијим члановима нашег друштва.

Велика ми је част што имам прилику да у име Фудбалског клуба Црвена звезда уручим чек у износу од 100 хиљада евра Дечјој клиници у Тиршовој. Поносан сам што смо данас овде, овим хуманим поводом.Током претходне деценије смо се трудили да сваке године, финансијски али и на други начин покажемо да смо уз нашу децу која се суочавају са различитим животним биткама. Лепо је видети насмејана лица деце, наравно да међу њима има и много звездаша, а наша мисија ће увек бити да их усрећимо и помогнемо да њихова медицинска нега буде још боља. Хвала вам што сте нам омогућили да овом донацијом помогнемо деци Србије и можемо да обећамо да ће Црвена звезда својим хуманитарним акцијама наставити да помаже на различите начине где год то буде било потребно – истакао је генерални директор нашег клуба Звездан Терзић.

Захвалност нашем клубу изнео је директор Универзитетске дечје клинике Тиршова Доц. др сци.мед. Синиша Дучић.

Веома сам срећан што се данас налазимо овде. Желим да се захвалим Фудбалском клубу Црвена звезда и наравно господину Звездану Терзићу на овом заиста значајном поклону, који су нам предали. Ово није први пут да Црвена звезда помаже Дечјој клиници. Пре неколико година смо имали такође једну значајну донацију, од које смо набавили ендоскопску опрему и започели са значајно добрим радом. После тога смо у неколико наврата такође имали донације од ФК Црвена звезда. Користим ову прилику да им се још једном захвалим. Надам се да ћемо и у будућности сарађивати. Новац који смо добили од Фудбалског клуба Црвена звезда планирамо да искористимо за обнављање наше ендоскопске опреме, везано за бронхоскопију и ендоскопске процедуре на цревима. Такође, део новца ћемо уложити у савремени ултразвучни апарат – истакао је Синиша Дучић, директор Дечје клинике Тиршова.

ФК Црвена звезда се труди да увек помогне онима којима је то најпотребније и на примеру покаже да морамо у сваком тренутку да мислимо и на друге. Црвено-бели ће, као и до сада, наставити да показују хуманост на делу.

Претходни текстТодоров: Донација Језеру је тек почетак сарадње
Следећи текстГлазер најбољи голман Суперлиге