Тодоров: Донација Језеру је тек почетак сарадње

35

Његова екселенција Иван Тодоров, амбасадор Србије у Босни и Херцеговини заједно са Немањом Мајдовим Звездиним трофејним џудистом и Љубишом Мајдовим најтрофејнијим српским тренером икада, посетио је Општину Језеро. Током боравка у овој српској општини Тодоров је заједно са светским и европским прваком Немањом Мајдовим поклонио спортску опрему Џудо клубу који функционише на овом простору.

Спортска хала Србија која је изграђена у овој општини, направљена је помоћу средстава које је издвојила Република Србија.

Ова сала ће бити коришћена не само за физичко него ће уједно бити и место окупљања деце после школе, и заиста сам осећао потребу да треба да помогнемо једну тако добру иницијативу– рекао је ЊЕ Иван Тодоров, амбасадор Србије у БиХ

Тодоров је нагласио да је данашња донација спортске опреме основној школи у Језеру тек почетак сарадње, као и да ће у будућности тренери бити едуковани на семинарима у Србији за рад са децом, а биће успостављена и сарадња са свим Савезима који имају спортске секције у овој општини као што су кошарка, фудбал, џудо.

На пут од хиљаду миља креће се првим кораком, а тај први корак у општини Језеро био је изградња спортске сале „Србија“ уз подршку Владе Србије, док је други био формирање секција, клубова и Спортског друштва „Језеро“ – истакао је Тодоров.

Мајдов, који је обезбедио учешће на Олимпијским играма, одушевљен је дочеком и ентузијазмом малишана који тренирају џудо. Занимљиво је да је прву титулу шампиона Српске освојио 2009. године на Првенству у Мркоњић Граду. Каже да га за овај крај вежу лепе успомене.

Наравно треба још доста корака, циљ је да се из ове средине изађу велики потенцијали и спортисти са добром базом, наравно и да се ширимо даље на веће градове и на веће клубове. Са овим кораком можемо очекивати за десет година да имамо великог шампиона овде из Језера– рекао је Немања Мајдов, Звездин првотимац и олимпијац Србије.

Немања Мајдов није крио одушевљење оним што су млади џудисти и спортисти приказали.

Искрено се надам да је међу овом дјецом један од будућих шампиона. Наша мисија је да сва дјеца имају адекватне услове да испуне своје снове, да постигну најбоље спортске резултате, учествују на Олимпијским играма, те можда буду и прваци свијета – поручио је Мајдов.

Мајдов је упутио позив младим џудстима из Језара да буду гости кампа Академије Мајдов у Источном Сарајеву.

Начелница Језера Снежана Ружичић рекла је да је велика част угостити шампиона као што је Немања Мајдов, као и представнике Србије која је помогла изградњу спортске сале „Србија“ у овој општини.

Претходни текстЗвездина четворка на Олимпијским играма
Следећи текстЗвезда донирала 100 хиљада евра Дечјој клиници у Тиршовој