Панчев: Реплика дреса из Барија ми враћа најлепше успомене

39

ФК Црвена звезда се на данашњи дан 1991. године попео на кров Европе савладавши Олимпик из Марсеја након бољег извођења пенала. Херој је био Дарко Панчев, који је извео одлучујући једанаестерац, а у истој сезони је био и најбољи стрелац Европе. Управо из тог разлога смо га посетили у Скопљу где смо му уручили реплику дреса из чувеног Барија.

Како сам обукао овај прелепи дрес, вратиле су ми се успомене на тренутак када смо 1991. покорили Европу, а и морам признати да је веома удобан, док поред светог грба, на броју „девет“ на леђима стоји и мој потпис, а има и ознаку да сам освојио златну копачку те чувене године. Драго ми је што се на овај начин чува сећање на нашу генерацију. Велики број навијача нас је тада пратио, а у наредним годинама су ти људи вероватно препричавали својим потомцима како је све то изгледало, док сада могу додатно да се приближе и нашој генерацији и Звезди као клубу – започео је чувени голгетер.

Панчев је истакао да је увек лепо носити црвено-бели дрес, односно да има велики број пријатеља који прате Звезду, те да ће их обрадовати репликом из Барија.

– Када сам обукао дрес, добио сам велику жељу да истрчим на терен, али године чине своје. Веома ми је драго што сам поново у црвено-белом и увек је лепо обући за мене свети дрес, које год да је марке. Сигурно ћу изненадити пријатеље, велике звездаша са репликом дреса из Барија, а верујем да ће се одушевити.

Чувени нападач нашег клуба је упоредио његово време са садашњим.

Много је тешко поновити наш успех, јер су времена скроз другачија. Потребно је много новца, јер млади и талентовани играчи одлазе у иностранство чим се укаже прва прилика. Моја филозофија јесте да млад играч увек остане у Звезди пар сезона, одигра минимум 150 утакмица, сазри и врати клубу све што му је пружио, али не може се лако против европске политике која се променила и због тога је тешко да се наш успех понови, али смо на добром путу да га донекле приближимо, што је задовољавајуће у оваквим околностима.

Дарко Панчев је открио и са којим је саиграчима из Звезде у контакту.

Свако од наше шампионске генерације живи на различитом месту, окружен својим пријатељима, али поштовање и искрен однос између нас је остао до данашњег дана, тако да одржавамо контакт и веома често се чујемо. Скоро сам се чуо са Робијем и честитао му када је постао селектор Црне Горе, поред њега, чујем се и са Пиксијем, Дејом, Маретом, Диком… Веома ми је драго што је то тако – закључио је Панчев.

Поред подсећања на чувену сезону када смо покорили Европу, Дарко Панчев је у новом издању емисије „Звезда ТВ“ говорио и о садашњем пословању нашег клуба, док је добио и чланску карту са бројем „девет“.

Претходни текстМијаиловић: Бари је успомена за цео живот
Следећи текстКадети тријумфом заокружили сезону