Кадети тријумфом заокружили сезону

29

Кадетска селекција Црвене звезде је у последњем колу шампионата савладала на теренима иза југа Маракане суботички Спартак резултатом 3:0. Поготке за тим Слађана Николића су постигли Миња Кнежевић, Стефан Столић и Стефан Младеновски.

Црвена звезда – Спартак 3:0 (1:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе Црвена звезда“.

Судија: Стефан Микавица.

Стрелци: Кнежевић у 4, Столић у 49. и Младеновски у 61. минуту.

Жути картон: Бекоња (Црвена звезда).

Црвена звезда: Бекоња, Булатовић, Павловић, Ивановић, Ристовски, Цветковић, Манојловић, Кнежевић (од 67. Мрваљевић), Мишић, Столић (од 79. Јевђић), Младеновски.

Спартак: Минић, Радановић (од 51. Мићић), Буганик (од 85. Малешевић), Максимовић, Пеша, Ђурковић, Хесе, Лукић (од 57. Латиновић), Цетењи (од 79. Вакић), Малиновић, Јефтић (од 46. Фератовић).

Мирне главе су ушли наши кадети у овај сусрет, јер су већ пре пар кола обезбедили наслов првака Србије. Није то утицало на изабранике Слађана Николића, те су већ у четвртом минуту утакмице дошли до вођства. Манојловић је послао одличан пас на леву страну, Ивановић је проиграо Кнежевића, који је искусно надмудрио једног од дефанзиваца Суботичана и рутински поентирао за вођство црвено-белих. Супериорно су деловали кадети Звезде у односу на ривала током првог дела сусрета и нису давали много простора фудбалерима Спартака да озбиљније припрете голу Бекоње.

Невероватну прилику је имао Булатовић у 17. минуту, али је његов покушај из слободног ударца зауставила статива, у наставку акције је на одбитак налетео Столић, али је пречка била савезник Минића, те није дошло до промене резултата. Цветковић је оборио Малиновића у казненом простору, а главни арбитар је показао на белу тачку. Међутим, Ђурковић је био непрецизан, те је његов ударац завршио преко гола. Крајем првог полувремена је запретио Мишић, али је његов покушај завршио поред десне стативе. Још једном је запретио домаћи фудбалер, након сјајне тимске акције је упутио ударац, који је отишао мало изнад гола на ком се налази Манић.

Почело је друго полувреме налик првом, па су црвено-бели дуплирали вођство након четири минута игре у наставку. Сјајно су комбиновали фудбалери Црвене звезде, те је након додавања Цветковића, Столић затресао мрежу за други погодак домаћег тима. Прошло је само десет минута, а на семафору је поново дошло до промене резултата. Ристовски је снажно левицом шутирао из слободног ударца, лопта се након пречке одбила до Столића, а потом до Младеновског, којем је преостало само да лопту проследи у гол. Након тог поготка је уследио мирнији темпо утакмице у ком је Звезда држала лопту у поседу, али је већином времена она била на средишњем делу терена. Претили су наши кадети преко Мрваљевића и Ристовског, али без изгледнијих шанси за погодак. Мирно су привели црвено-бели крају овај сусрет и тријумфом ставили тачку на ову сезону.

Претходни текстПанчев: Реплика дреса из Барија ми враћа најлепше успомене
Следећи текстЗвездаши из Крушевца прикупили 63 јединице крви