Гудељ потписао победу омладинаца

35

Омладинци Црвене звезде су савладали Спартак из Суботице у последњем колу домаћег првенства на терену иза југа Маракане резултатом 1:0. Једини погодак за тим Ненада Милијаша је постигао је Стефан Гудељ, али то није било довољно да се наши бисери оките титулом шампиона.

Црвена звезда – Спартак 1:0 (1:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе Црвене
звезде“.

Судија: Денис Аћимовић.

Стрелац: Гудељ у 38. минуту.

Жути картони: Гудељ, Зорић (Црвена звезда), Јурић, Ћук, Десница (Спартак).

Црвена звезда: Драшкић, Тегелтија, Гудељ, Видојевић, Бубања, Лечић (од 62. Мирановић), Цветковић (од 73. Радоњић), Петровић (од 57. Тошић), Стојковић (од 62. Кривокапић), Гојков (од 66. Зорић), Маркочевић.

Спартак: Лончар (од 75. Ђураш), Макаји, Јурић (од 54. Грбић), Станковић, Пушкар, Зонић, Малиновић, Стојановић, Ћук (од 72. Десница), Вујовић, Кљајић (од 55. Војновић).

Звезда је боље и офанзивније ушла у утакмицу, а прву прилику имао је Тегелтија у трећем минуту утакмице када је шутирао са десне стране, али није успео да погоди оквир гола. Наставили су изабраници Ненада Милијаша да ређају прилике, па је тако Маркочевић избио у ситуацију један на један са противничким голманом у 11. минуту, међутим, шутирао је право у Лончара. У 15. минуту је покушао Петровић директно из слободног ударца, практично из скраћеног корнера, али је чувар мреже Спартак боксовао лопту и отклонио опасност. У 26. минуту је Црвена звезда имала најбољу прилику у дотадашњем току утакмице, када је после продора Стојковића по десном боку и доброг центаршута, реаговала одбрана гостију, а лопта је дошла до Маркочевића, који је затресао пречку. У 37. минуту смо видели ситуацију која је претходила водећем поготку. Шутирао је прво Бубања, након одбитка и Цветковић, а голман Спартака је крајњим напорима скренуо лопту у корнер. После офанзивног прекида и гужве у казненом простору противника, сјајно је реаговао Стефан Гудељ, који је са ивице петерца послао лопту у мрежу.

У наставку утакмице је Црвена звезда наставила у истом ритму, са великом иницијативом и поседом на својој страни. Цветковић је први запретио са дистанце у 48. минуту, али је његов ударац завршио поред леве стативе. Минут касније смо могли да видимо репризу водећег гола тима Ненада Милијаша, када је Гудељ покушао поново након корнера са ивице петерца, али је овога пута Лончар рефлексно реаговао и одбранио његов ударац. У 50. минуту је своју шансу имао и Гојков, чији ударац није био довољно прецизан. Ништа конкретније на обе стране нисмо видели до 73. минута када је Цветковић шутирао директно из слободног ударца са 20 метара, а када су сви мислили да ће лопта ући у мрежу, сјајно је реаговао чувар мреже Спартака и избацио је у корнер. Звезда је на овај начин, победом заокружила одличну такмичарску годину, коју је завршила на вицешампионској позицији Омладинске лиге Србије са 21 победом, шест ремија и три пораза уз гол разлику 84:26.

Претходни текстЗвездаши из Крушевца прикупили 63 јединице крви
Следећи текстПетар Божовић: Бог је увек уз Звезду, а успех у Барију је био лек за народ