Звездаши на каљењу – Лековић и Кахвић погађали

47

У протеклој недељи је стављена тачка на сезону 2023/24, а седморица фудбалера Црвене звезде који се налазе на позајмицама су забележила минуте. Најбоље су се показали Стефан Лековић и Александар Кахвић, док је битну победу извојевао Кингс Канга. За младог напача који наступа за Железничар, сезона још увек није готова, с обзиром да ће последње две утакмице одиграти у баражу Суперлиге Србије, када ће његова екипа у борби за опстанак одмерити снаге са Инђијом.

Тројица фудбалера који се такмиче у плеј-ауту Суперлиге Србије су забележили минуте у својим клубовима у недељи за нама. Млади чувар мреже, који брани за ИМТ – Милош Гордић је пружио добру партију против Спартака у последњем колу домаћег првенства. Трактористи су ремизирали са Суботичанима резултатом 1:1 и тако су обезбедили опстанак без доигравања, што им је и био циљ. Гордић је за 90 минута међу стативама, поред примљеног гола, забележио две интервенције и тако у стилу завршио такмичарску годину. Едмунд Адо је за Раднички из Ниша у поразу од Новог Пазара на гостујућем терену од 2:1, на терен ушао у 82. минуту. Иако је репрезентативац Гане у игри провео десетак минута, био је одличан у дефанзиви, али нажалост није успео да спасе екипу пораза. Најбоље се у последњем колу показао Александар Кахвић, који је лепим поготком у 76. минуту поравнао резултат против Јавора – 1:1 и на тај начин поставио коначан резултат. У маниру расних голгетера је млади шпиц одреаговао на центаршут саиграча и послао лопту у малу мрежу. За Кахвића ова сезона још увек није готова, јер га очекује двомеч са Инђијом у ком ће се његов Железничар борити за опстанак.

Већина Звездиних фудбалера који наступају у Првој лиги Србије су са својим матичним клубом прославили 35. титулу шампиона Србије, док је Андрија Максимовић на Европском првенству за селекције до 17 година, стога су само двојица играча забележила минуте у другом по рангу такмичењу у Србији. У питању су Кенеди Икпоро и Иван Никчевић, који су у скроз другачијим расположењим дочекали последње коло у сезони. Нигеријски интернационалац за 73 минута проведених на терену није успео да помогне својој екипи да се са барем једним бодом опрости од Прве лиге, те је Раднички са Новог Београда поражен са 2:1 од Колубаре. Са друге стране, Никчевић је на терену провео свега шест минута у ремију са Радничким из Сремске Митровице – 1:1. Резултат је био мање битан, јер је клуб са Карабурме прославио повратак у Суперлигу Србије после пуних девет година.

Двојица играча Звезде су наступила за своје клубове и у иностранству, а то су Стефан Лековић и Кингс Кангва, који су одиграли добре мечеве за Виљареал Б, односно Кортрајк. Млади штопер нас је навикао на голове још док је носио црвено-бели дрес, а у истом ритму је наставио и у клубу у којем сада наступа. Губио је Виљареал Б од Ваљадолида са 1:0, када је Лековић у 77. минуту у стилу нападача примио лопту на ивици петерца, окренут леђима голу. Прво се сјајно окренуо, а онда левом ногом успео да матира голмана домаће екипе и донесе изједначење својој екипи. Био је добар и у дефанзиви, али није успео да спасе свој тим пораза, јер је крајњи резултат износио 3:2. Канга је са својим Кортрајком након продужетака у мечу са Ломелом успео да избори опстанак у елитном рангу белгијског фудбала. У регуларном делу је било 2:2, а крајњи резултат је гласио 4:2 у корист Кортрајка. Кангва је на терену провео чак 114 минута и водио је константне битке са противничким играчима на средини терена, док је углавном излазио као победник, стога је имао битну улогу у свом тиму, а то говори и оцена, коју је добио на платформи „Софаскор“, која износи 7,8.

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Милош Гордић (ИМТ) – 90 минута у ремију са Спартаком (1:1)
Стефан Лековић (Виљареал Б) – 90 минута у поразу од Ваљадолида (3:2)
Едмунд Адо (Раднички Ниш) – 10 минута у поразу од Новог Пазара (2:1)
Кингс Кангва (Кортрајк) – 114 минута у победи над Ломелом (4:2)
Кенеди Икпоро (Раднички Нови Београд) – 73 минута у поразу од Колубаре (2:1)
Александар Кахвић (Железничар) – 35 минута у ремију са Јавором (1:1)
Иван Никчевић (ОФК Београд) – 6 минута у ремију са Радничким из Сремске Митровице (1:1)

Претходни текстМарко Кривокапић нови тренер Црвене звезде
Следећи текстНајава преноса – Меч сезоне за омладинце