Марко Кривокапић нови тренер Црвене звезде

93

Рукометаши Црвене звезде имају новог тренера, Марко Кривокапић ће наследити Недељка Матића и постати 35. тренер у клупској историји.

Марко Кривокапић је некадашњи репрезентативац СЦГ, а пуних десет година је био асистент легендарном шпанском стручњаку Хуану Карлосу Пастору на клупи мађарског Пик Сегеда. Од 2013. до 2023. године као први асистент Пастора у Сегедину је учествовао у пет трофеја – три шампионске титуле, један Куп Мађарске и Куп ЕХФ, уз четвртфинале Лиге шампиона, када је Кил био успешнији. Обављао је и улоге координатора млађих селекција и тренера јуниорске и кадетске екипе. Након 24 године се враћа у Србију и имаће први самостални ангажман као тренер црвено-белих.

Кривокапић је рођен 13. маја 1976. године у Сенти, где је и почео да се бави рукометом, након што је био шампион Србије и Југославије у пливању. Професионалну каријеру је започео у Југовићу, затим је наступао за Синтелон, а од 2000. године је у иностранству. Градио је инострану каријеру у Мадеири, где је боравио четири године, а затим и девет у Шпанији. У АСОБАЛ лиги је наступао за Гранољерс, Арагон из Сарагосе и Ваљадолид последњих пет године каријере, где је и започео сарадњу са Пастором и са којим је освојио Куп Купова 2009. године.

На позив шпанског стручњака 2013. године, одмах по завршетку играчке, започиње и тренерску каријеру.

Некада леви бек је за репрезентацију СЦГ наступао на Европским првенствима 2004. и 2006. године, као и на Светском првенству 2005. године у Тунису када је освојено 5. место.

Претходни текстСпајић и Мијаиловић на Европском првенству
Следећи текстЗвездаши на каљењу – Лековић и Кахвић погађали