Лука Илић представљен на Маракани

57

ФК Црвена звезда већ ради на конструкцији тима за наредну сезону и у складу с тим нам је велико задовољство што се наше дете – Лука Илић, вратило у своју кућу.

Илић је са Звездом потписао уговор на четири године и задужио дрес са бројем 32, а срећан повратак му је пожелео спортски директор Митар Мркела.

Илић је добро познато лице на Маракани, јер је одрастао овде и потом одиграо једну сезону у првом тиму и освојио титулу. Отишао је у Манчестер Сити, био на позајмицама, али нема сумње да је фудбалер великог талента и да долази као бољи играч. Спреман је за оно што га чека и сигуран сам да има доста тога да каже и покаже. Много снова које тек треба да оствари су пред њим и сигуран сам да ће бити велико појачање за Црвену звезду и допринети даљем расту нашег клуба – рекао је Мркела и додао да се траже појачања на позицији штопера, левог бека и крила, али да неће о именима, као и да је пресрећан јер ће двојица фудбалера Црвене звезде представљати Србију на Европском првенству.

Представницима медија се потом обратио и Илић.

Срећан сам што сам се вратио у Звезду, јер сам о томе дуго маштао. Доста сам искуснији него што сам био и прошао сам период који ми је доста значио. Било је и добрих и лоших момената, али сам сигуран да сам данас бољи у сваком смислу. Било је интересовања за мене и из других клубова, али када сам чуо да ме Звезда тражи, нисам размишљао. Желео сам да се вратим на Маракану – почео је Илић.

Упркос томе што је био у иностранству, редовно је пратио Звезду.

– Гледао сам утакмице кад год сам био у могућности. Мислим да Звезда има сјајан тим и драго ми је што је јака конкуренција. Долазим у одличан тим и једва чекам да упознам екипу. Лично се осећам одлично, мало су ме мучила леђа, конкретно доњи део, па сам због тога и пропустио пар утакмица, али сада сам спреман. Искуство из Француске је веома драгоцено. Такође, морам да поменем и ТСЦ, јер ми је то била најбоља сезона у каријери. У контакту сам са већином људи од тамо и тај одлазак је био пун погодак. Што се тиче Манчестер Ситија, било је и то лепо искуство, нисам заиграо за први тим, али сам често тренирао и имао прилику да упознам велике играче.

Присетио се Илић и одласка из Звезде.

– Размишљао сам много пута о томе. Криво ми је било тад због одласка, јер сам желео да будем део екипе, да останем у Звезди дужи период, али ево данас сам ту. Драго ми је што сам тад клубу донео новац од трансфера. Сад сам спреман да наставим где сам стао.

Објаснио је и због чега број 32, иако је у првом мандату 40.

Кад дођеш из омладинаца се и не питаш превише за број, тако да су ми дали 40. Сада сам изабрао 32 због ТСЦ, јер ми је та сезона била успешна и мислим да је таличан број – подвукао је Илић.

Илић је рођен 2. јула 1999. године у Нишу из ког је и стигао у млађе категорије Звезде. Након што је прошао јуниорски стаж у нашем клубу, одиграо је сезону у првом тиму у којој је освојио шампионску титулу. Илић је потом отишао у Манчестер Сити, а наступао је још за Бреду, Твенте, ТСЦ и Троу, након што се вратио у своју кућу. У првом мандату за Звезду је одиграо 32 утакмице и постигао три гола. Реч је о фудбалеру који покрива све позиције на средини терена, премда се најбоље сналази на предњем везном.

Претходни текстТри трофеја путују Звездиним караваном
Следећи текстКадети трећи у држави