Рода, Мића, Сале и Канга – Покер дуплих круна

24

Црвена звезда је први клуб у историји наше земље, који је дошао до четири узастопне дупле круне. Најзаслужнији за свих осам трофеја, дефинитивно су фудбалери који су током све четири сезоне, почевши од 2020/21, предводили црвено-беле ка трофејима, а то су Милан Родић, Мирко Иванић, Александар Катаи и Гелор Канга.

Синоним за успех у Црвеној звезди је дефинитивно Милан Родић, момак који је једини беспрекидно у нашем клубу пуних седам година. Ове сезоне се леви бек изједначио са Рајком Митићем по трофејима, те се сада налазе на првом месту клупске листе са по 11 пехара у црвено-белом дресу. Родић је поред четири везане дупле круне, једини играч у историји Звезде који је освојио седам узастопних титула, а за сваки пехар је дао свој велики допринос, јер је био неизоставан без обзира на конкуренцију, те су му сви шефови стручних штабова указивали пуно поверење, а то говори податак да је за протекле четири сезоне у домаћим оквирима одиграо чак 126 мечева, постигао осам, а наместио 20 голова.

Мирко Иванић је дошао у Звезду у децембру 2018. године као велико појачање, али смо тек годину дана касније видели Мићу у најбољем могућем издању. Постао је момак из Бачког Јарка фудбалер без ког не може да се замисли игра шампиона Србије, а сваком новом утакмицом све дубље улази у срца навијача. Један је од најзаслужнијих за четири везане дупле круне, с обзиром да је у сезони 2020/21 у великом делу вукао црвено-беле ка оба трофеја, док је у истом ритму наставио и у следеће три године, с обзиром да је у Суперлиги и Купу Србије у претходне четири године одиграо 142 утакмице, постигао 51 гол, а асистирао за 41 погодак.

Према многима најбољи играч Црвене звезде у 21. веку јесте Александар Катаи. Звездин Магико је један од ретких фудбалера, који када уђе са клупе добије толике овације, да случајни пролазници поред стадиона помисле да је наш клуб дао гол. Сигурно да сачињава један од најбољих тандема Звезде у овом миленијуму са Мирком Иванићем и да скоро нико не може да замисли црвено-беле без праве „десетке“ и лидера. Из сезоне у сезону Катаи уз вољени клуб обара бројне рекорде, а за пуне четири сезоне и поред проблема са повредама, успео је да у домаћим такмичењима одигра 128 утакмица, постигне 69 и асистира за 35 голова, што је заиста импозантан учинак.

Један од најбољих странаца у историји клуба – Гелор Канга је прави вођа на терену, а када се на њему не налази, утисак је да највише недостаје његова креација и интелигенција у датим тренуцима. Мајстор је за прекиде, најбољи је асистент Звезде у 21. веку, а поред сјајних партија, има и одличну конекцију са навијачима, те нема сумње да је можда и најомиљенији играч у звездашкој јавности. Колики је Канга имао допринос у освајању четири везане дупле круне говори да је одиграо 128 мечева, постигао 28 и наместио 38 голова.

Поред поменуте четворке, резервни чувар мреже – Зоран Поповић је дао свој допринос, с обзиром да је у свакој од претходне четири сезоне бранио барем по један меч у домаћим оквирима, те је тако мрежу црвено-белих чувао на 19 утакмица.

Претходни текстЗвезда у Суперлиги – Плус 18 и седма у низу
Следећи текстЗвезда ТВ | Седма у низу