Звезда се опростила од Драговића, Милуновића и Поповића

16

Вечерашњи меч против Чукаричког је био и последњи за тројицу фудбалера Црвене звезде. У питању су капитен – Александар Драговић, као и Немања Милуновић и Зоран Поповић, који су се на најлепши могући начин опростили од свог вољеног клуба.

Александар Драговић је у Црвеној звезди од маја 2021. и за три лепе године је одиграо 155 утакмица и постигао осам голова. Освојио је и три дупле круне са вољеним клубом у сезонама 2021/22, 2022/23 и 2023/24. Био је један од лидера екипе која је први пут у историји заузела прво место у групној фази неког европског такмичења, а ове сезоне је предводио тим и у Лиги шампиона као капитен. Поклон Драгу је у знак захвалности за све што је урадио у Звезди, уручио председник нашег клуба – Светозар Мијаиловић.

Немања Милуновић је у два наврата носио црвено-бели дрес, а први пут је на Маракани био у интервалу од јануара 2019. до јула 2021, да би се поново својој другој кући вратио у јулу 2022. године. Одиграо је 161 утакмицу и постигао чак 16 погодака. Освојио је пет титула шампиона Србије, као и три Купа. Један је од ретких фудбалера који је постигао гол и у Лиги шампиона и Лиги Европе за Звезду. Поклон му је по завршетку меча уручио оперативни директор Црвене звезде – Марко Петровић.

Зоран Поповић ће остати упамћен као резервни чувар мреже са најдужим стажом у Црвеној звезди. На стадион „Рајко Митић“ је дошао у јуну 2018. године, а за пуних шест година је бранио на 70 мечева. Освојио је шест титула шампиона и четири Купа. На крају утакмице му је захвалницу уручио спортски директор Звезде – Митар Мркела.

Претходни текстХванг: У Звезди као код куће, навијачи су фантастични
Следећи текстМилуновић: Срцем заувек на Маракани, нека Звездине титуле прате моје године