Немања Мајдов вицешампион света

31

Немања Мајдов српски репрезентативац и Звездин првотимац окитио се звањем вицешампиона на Светском првенству које се одржава у Абу Дабију. Мајдов је овим одличјем у своју богату колекцију када су у питању Светска првенства, после злата 2017. (Будимпешта) и бронзе 2019 (Токио) додао и сребро освојено у главном граду Уједињених Арапских Емирата.

Мајдов је после првог кола у коме је био слободан, у другом савладао Чеха Давида Кламерта. У истом победничком стилу наставио је српски џудиста и против одличног Мамедалија Ачилдијева из Туркменистана. Кубанац Силва Моралес у четвртфиналу није имао шанси против одлично расположеног Немање који и овај меч решава победом. Улаз у велико финале Звездин првотимац изборио је победом против Карамноба Сагаипова из Либана.

Меч за златно одличје у коме је Мајдов одмерио снаге са Јапанцем Гокијем Таџимом обележила је рововска борба два одлична борца у коме су пресудиле нијансе. У великом финалу Јапанац је у продужетку, у златном боду успео да нађе решење за српског аса.

Слава Богу успели смо да обрадујемо све Србе на планети срећним и поносним, све Србе у Србији, Републици Српској и посебно све наше сународнике у нашој јужној покрајини, Косову. Ова медаља је за све вас. Трудићемо се да вас још пуно пута обрадујемо а следећа станица су Олимпијске игре уз Божију помоћ. Ово је тренутак када бих пре свега желео да се захвалим мојој Црвеној звезди, Џудо савезу Србије и Олимпијском комитету Србије на изузетној подршци на путу и остварењу врхунских достигнућа – рекао је Немања Мајдов, вицешампион света.

Љубиша Мајдов најтрофејнији српски џудо тренер није крио задовољство оствареним резултатом.

Као и увек до сада све што треба ми покажамо на татамију. Нема одмора јер су Олимпијске игре у Паризу јако близу. Хвала нашој Црвеној звезди, Стојану Вујку и Ивану Бошњаку на подршци као и Ивану Тодорову, председнику Џудо савеза Србије – истакао је Љубиша Мајдов, најтрофејнији српски џудо тренер.

Немања Мајдов српски репрезентативац и Звездин првотимац заједно са својим тренером и оцем Љубишом Мајдовим је и овим светским одличјем још једно потврдио статус најтрофејнијег џудисте са ових простора.

Претходни текстНасер Ђига 2028!
Следећи текстИскрене честитке Немањи Мајдову, вицешампиону света!