Зоран Терзић одржао предавање на „Звездином форуму“

70

Шести панел „Звездиног форума“ одржан је данас у организацији Спортског друштва Црвена звезда у Медија центру ФК Црвена звезда на стадиону „Рајко Митић“ на којем су присуствовали тренери клубова наше црвено-беле породице.

„Звездин форум“ је усмерен на едукацију тренера свих клубова нашег спортског друщтва, од пионирских до сениорских селекција, у женској и мушкој конкуренцији. Основ и сврха пројекта „Звездин форум“ представља изградњу и утврђивање идентитета и имиџа Звездиног тренера кроз међусобну комуникацију и упознавање, размену искустава, идеја и визија. Звездини тренери ће на панелима стицати знања у едукацији и комуникацији, које се базирају на неопходности размене искуства, трендова у области тренинга и припрема спортиста, улози тренерa у васпитнпм и образовном процесу сазревања спортиста – посебно у млађим категоријама, спортској психологији, социолошкој димензији спорта и важности комуникације у спортском менаџменту.

Присутне тренере и госте шестог панела поздравио је Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда и најавио предавање нашег истакнутог одбојкашког тренера Зорана Терзића.

Зоран Терзић, селектор женске сениорске одбојкашке репрезентације Русије и тренер Динама из Казања, шампиона Русије, један од најуспешнијих одбојкашких тренера на свету одржао је предавање под називом „Увек може боље“.

Зоран Терзић је један од најтрофејнијих светских тренера. Тренерску каријеру почео је као шеф стручног штаба женске сениорске одбојкашке екипе Црвене звезде 1999. године и освојио је три шампионске титуле и један национални куп. Једини је тренер у Европи који је шампионске титуле освајао у пет земаља (СР Југославије, Румуније, Швајцарске, Русије и Турске) са шест различитих клубова. Био је селектор женске одбојкашке репрезентације Србије 20 година, од 2002. до 2022. године, а највећи успех са репрезентацијом је остварио на на Олимпијским играма у Рију када је освојена сребрна медаља, титула шампиона света 2018, три титуле првака Европе 2011, 2017. и 2019. године. Зоран Терзић је 2018. године проглашен за најбољег тренера Европе у избору ЦЕВ-а.

Најважнији елемент у раду сваког тренера је континуитет – поручио је Терзић Звездиним тренерима који су присуствовали предавању у Медија центру ФК Црвена звезда.

На крају предавања специјални трофеј Зорану Терзићу, за развој и унапређење одбојкe, афирмацију уједињујуће снаге СД Црвена звезда, доследно и достојанствено представљање српског спорта и Републике Србије, у име Спортског друштва Црвена звезда уручио је Зоран Аврамовић, генерални секретар.

Термин одржавања седмог панела „Звездиног форума“ биће накнадно утврђен.

Претходни текстНедовић блистао у новој победи КК Црвена звезда над Партизаном, сви поени црвено-белих на једном месту
Следећи текстНапредак – Црвена звезда 0:4 (0:3)