Дамјановић потписао титулу кадета

52

Кадетска селекција Црвене звезде је тријумфом над екипом Радничког из Ниша резултатом 6:1 освојила првенство и то два кола пре краја такмичења. У тиму Слађана Николића је најзапаженији био центарфор Алекса Дамјановић који је уписао хет-трик, премда га је испратио Стефан Столић са два гола, док се у стрелце уписао и Миња Кнежевић, чиме је титула првака Кадетске лиге Србије потврђена на најбољи могући начин.

Црвена звезда – Раднички Ниш 6:1 (3:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Никола Чекичевић.

Стрелци: Дамјановић у 9, 39 и 53, Кнежевић у 31. и Столић у 67. и 82. минуту за Црвену звезду, а Петровић у 59. минуту за Раднички Ниш.

Жути картони: Павловић (Црвена звезда), Живковић, Младеновић (Раднички Ниш).

Црвена звезда: Бекоња, Булатовић, Рогановић (од 60. Цветковић), Павловић, Ристовски, Бубања (од 60. Мрваљевић), Костов (од 60. Јевђић), Кнежевић, Мишић, Ранковић (од 60. Младеновски), Дамјановић (од 60. Столић).

Раднички Ниш: Стошић, Живковић (од 46. Перић), Тодоров, Павловић, Југовић, Давковски (од 67. Стојановић), Илић (од 46. Динић), Цветковић (од 46. Грујић), Станковић, Петровић, Јеремић.

Брзо је Звезда пробила бедем гостију који су дошли са идејом да се бране, те да кроз контре дођу до повољних прилика за гол. Играо се девети минут када је Костов одиграо за Кнежевића, а брзоноги офанзивац упутио оштар пас у петерац где је дефанзивац Радничког лоше реаговао, а Алекса Дамјановић то искористио и потврдио епитет првог стрелца екипе. Нашао се Дамјановић у прилици и у 19. минуту, али је после центаршута Булатовића гађао право у добро постављеног Стошића. Ређале су се прилике испред гола Радничког, па тако ни Костов није искористио фантастично додавање Бубање из 25. минута, али је Звезда могла да буде мирна, јер је дефинитивно контролисала дешавања на терену.

Атрактивни су били наши кадети у 32. минуту када је Ранковић петом проиграо Ристовског, а македонски бек фантастично центрирао за Мињу Кнежевића који се „поклонио“ у петерцу и погодио. Још један гол је постигла Звезда до краја првог дела игре, а комбиновали су стрелци – Кнежевић и Дамјановић. Сјајно је Кнежевић прихватио лопту по десном боку и оштро проиграо Дамјановића који је без оклевања погодио малу мрежу.

Наставио је Дамјановић где је стао у 53. минуту када га је Бубања додавањем избацио испред Стошића, а он показао још једном да има убитачну завршницу. Смањили су гости преко Петровића у 59. минуту, али је убрзо Звезда и одговорила. Играо се 67. минут када је Ристовски центрирао из корнера, а највиши у скоку био резервиста Стефан Столић. Коначан резултат је управо поставио Столић у 82. минуту премда је Кнежевић мајсторски дриблао пре тога, али гађао у Стошића, који је лопту одбио право на ногу нападача Звезде.

Претходни текстМаровић: Организација клуба је одлична, честитам Звезди успехе
Следећи текстКадети шампиони Србије!