Ендиаје, пета и Раднички

28

Шериф Ендиаје је доживео апсолутни препород од када је Владан Милојевић сео на клупу Црвене звезде. Наиме, сенегалски нападач је у одличној форми током читавог пролећног дела сезоне, а поред тога што је постао специјалиста за вечите дербије, испоставило се да му Раднички 1923 још више „лежи“ од црно-белих.

Занимљиво је да је Ендиаје на последња два меча против Крагујевчана постигао по два гола. Прво је у победи од 5:0 у 26. колу Суперлиге Србије, Звездин шпиц постигао други и трећи гол на мечу. Био је прецизан тада прво у 20. минуту, када је на прелеп начин, са „човеком на леђима“, оштру лопту Срђана Мијаиловића популарном „штиклом“ спровео у мрежу, да би пола сата касније на асистенцију Иванића успео да се „поклони“ и закуца лопту у празну мрежу. Поменути меч је одигран 17. марта и тада нам је Сенегалац дао до знања да је ово његово пролеће.

Интересантна чињеница јесте да смо репризу другог гола (Ендиајеовог првог) из 26. кола домаћег првенства видели јуче, такође на мечу против Радничког 1923, с тим што је овога пута из нешто лакше, али сличне ситуације, горостасни нападач петом матирао голмана гостију и то у 19. минуту, али овога пута за 1:0. Да је најрасположенији против тима из срца Шумадије, Ендиаје је показао и 10 минута касније, када је искористио сјајан центаршут Олањинке и главом лепо погодио даљи угао гола, који је чувао Лековић.

Када се подвуче црта, након три гола у јесењем делу сезоне, Шериф Ендиаје је експлодирао у пролећном делу сезоне са 12 погодака, што га доводи до цигре од 15 голова на укупно 38 мечева у црвено-белом дресу, што је заиста добра статистика за нападача.

Претходни текстАпел председника КК Црвена звезда Меридианбет пред почетак финала
Следећи текстНајава преноса – Кадети за титулу