Кадети на три бода од титуле

25

Кадетска селекција Црвене звезде је славила против Олеа на гостовању резултатом 0:3 у оквиру 27. кола домаћег шампионата. Изабраници Слађана Николића су до нове рутинске победе дошли головима двоструког стрелца Алексе Дамјановића и Василија Костова, док су по асистенцију уписали Ђорђе Ранковић и Леон Ивановић. Бисери рођени 2007. и 2008. године у наредном колу дочекују Раднички из Ниша на терену иза југа Маракане и евентуалном победом ће обезбедити шампионску титулу.

Оле – Црвена звезда 0:3 (0:1)

Стадион: „ФК Оле“.

Судија: Данило Јеринић.

Стрелци: Костов у 20. и Дамјановић у 66. и 71. минуту.

Жути картони: Ранковић, Василић (Црвена звезда).

Оле: Пешић, Аџић, Лазић (од 71. Старчевић), Милановић, Новичић (од 72. Вараклић), Милашиновић, Продановић, Ракочевић, Поповић (од 46. Димчић, од 70. Вранковић), Ранђеловић, Гутић (од 59. Ајдиновић).

Црвена звезда: Бекоња, Стојковић (од 62. Булатовић), Рогановић (од 75. Павловић), Стојановић, Ивановић, Манојловић, Костов, Василић, Мишић (од 75. Кнежевић), Ранковић (од 79. Младеновски), Дамјановић (од 75. Столић).

Кадетска селекција Црвене звезде је отворила меч на препознатљив начин, офанзивно од првог минута, што годинама уназад краси изабранике Слађана Николића, а ове године посебно, с обзиром да црвено-бели након 27. кола имају 116 датих, уз свега 18 примљених голова и имају убедљиво најбољи напад и одбрану у лиги. Прву прилику на мечу имао је Костов, који је након одбитка на самом старту шутирао поред гола са ивице петерца. У првих 15 минута су претили још Стојановић са велике дистанце и Ранковић, који је са ивице казненог простора покушао, али је лопта завршила поред гола. Звезда је до предности дошла у 20. минуту, када се доста простора отворило Василију Костову, који је дао себи фор и са двадесетак метара постигао нови „еврогол“ погодивши саме рашље гола Пешића. Наставили су са нападима кадети Црвене звезде и након водећег гола, али своје шансе нису успели да претворе у гол Дамјановић и Василић.

Друго полувреме је отворено на сличан начин као и старт утакмице од стране пулена Слађана Николића, па смо видели неколико добрих напада Звезде, организованих преко Костова, Василића и Ранковића. Успели су црвено-бели да удвоструче предност средином другог полувремена, тачније у 66. минуту, када смо видели лепу комбинацију Ранковића и Дамјановића, док је потоњи на рутински начин „спаковао“ лопту иза леђа голмана домаћих. Готово репризу акције код другог гола смо видели у 71. минуту, само што је овога пута у улози асистента био Ивановић, кога је проиграо Ранковић, а Дамјановић је уместо ближег, погодио даљи угао гола. До краја меча видели смо још неколико добрих прилика за Звезду преко резервиста – Кнежевића, Столића и Младеновског, док је пар добрих интервенција забележио Бекоња. Бисери рођени 2007. и 2008. године у наредном, 28. колу Кадетске лиге Србије дочекују Раднички из Ниша на терену иза југа Маракане и евентуалном победом ће обезбедити шампионску титулу.

Претходни текстПораз Звезде на старту финалне серије
Следећи текстПораз и у трећем мечу финалне серије, кошаркашице вицешампионке Србије