Иза југа Маракане – Кадети специјалисти за дербије

8

Кадетска селекција Црвене звезде је протеклог четвртка славила у вечитом дербију на домаћем терену, резултатом 4:0. Двоструки стрелац и асистент је био Алекса Василић, док су по једном били прецизни Урош Ђорђевић и Василије Костов, а први гол је наместио Ђорђе Ранковић.

Управо момци рођени 2007. године, који су учествовали код голова Звезде на вечитом дербију су се испраксовали на мечевима против највећег ривала. Наиме, Алекса Василић је са два гола и асистенцијом против црно-белих дошао до лепе цифре од шест постигнутих погодака уз два „намештена“ и по том сегменту је предводник своје генерације. Све је почело када је био пионир, односно пре две сезоне, а када је Звезда, предвођена Милорадом Вилотићем са клупе, славила против комшија резултатом 3:2, тада је момак из Пожеге који је недавно продужио уговор са нашим клубом постигао гол и уписао асистенцију. Своју серију је наставио прошле сезоне, када је као млађи кадет постао први стрелац хет-трика у млађим категоријама, још од Милана Савића, који је то учинио 2018. године као омладинац, те преокретом на Телеоптику донео Звезди титулу (3:4). Василић је блистао и на Телеоптику тада постигао три гола у убедљивој победи (2:6), да би прошлог четвртка побољшао сопствени скор са два гола у победи од 4:0.

Поред Алексе Василића, на мечевима против вечитог ривала су се истицали Урош Ђорђевић и Ђорђе Ранковић. Брзоноги крилни нападач Звезде има невероватну серију, од три везана вечита дербија на којима је постигао барем по гол, а то је чинио у млађим кадетима (2:6), као и на мечу у јесењем делу сезоне у поразу од 2:1, али и у победи од 4:0 на домаћем терену. Поред три постигнута гола, Ђорђевић има исто толико асистенција против црно-белих. Интересантна чињеница јесте да је Ђорђе Ранковић асистирао вихорном крилу за све поготке против вечитог ривала, али је исто учинио и за један од голова Василића у убедљивој победи (2:6). Поред поменутих момака, против највећег ривала су из актуелне кадетске селекције нашег клуба, погађали и Стефан Младеновски два пута, као и Ђорђе Цветковић.

Претходни текстСаного: Заувек памтим „Бал на води“, једва чекам прославу
Следећи текстРукометашице Црвене звезде спремно дочекују финале плеј-офа