Црвена звезда – Партизан 2:0 (2:0)

25

Фудбалери Црвене звезде су савладали вечитог ривала два пута за свега четири дана и тако су се пласирали у финале Купа Србије, које је на програму 23. маја. Резултат на данашњем мечу гласио је 2:0, прво смо видели аутогол, а онда и погодак Питера Олањинке на асистенцију Срђана Мијаиловића.

Црвена звезда – Партизан 2:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 28.818.

Судија: Милош Милановић.

Стрелци: Филиповић (аутогол) у 27. и Олањинка у 29. минуту.

Жути картони: Стаменић, Олањинка (Црвена звезда), Марковић, Баждар, Филиповић (Партизан).

Црвена звезда: Глазер, Мијаиловић, Спајић, Драговић, Родић, Стаменић, Хванг, Иванић, Букари (од 68. Катаи), Олањинка (од 79. Ђига), Ендиаје (од 87. Красо).

Резерве: Поповић, Николић, Ђига, Милуновић, Мимовић, Канга, Кнежевић, Шљивић, Катаи, Красо, Сремчевић.

Партизан: Јовановић, Филиповић, Ковачевић, Марковић (од 46. Стојковић), Антић (од 72. Салдања), Овусу, Захид, Гох (од 63. Натхо), Калулу (од 56. Николић), Северина (од 63. Јанковић), Баждар.

Резерве: Крунић, Стојковић, Саничанин, Кануте, Натхо, Шћекић, Салдања, Николић, Де Медина, Стјепановић, Јанковић.

Утакмица је стартовала минутом ћутања, којим су вечити ривали одали почаст дугогодишњем економу Црвене звезде – Драгану Милановићи, који нас је напустио у 55. години живота.

У уводних 10 минута није било узбудљивих прилика ни на једној страни, док је први у редовима црвено-белих запретио Мирко Иванић ударцем са дистанце у 12. минуту. Међутим ударац офанзивног везисте је завршио поред гола. У 15. минуту се истакао чувар мреже Црвене звезде – Глазер, који је врховима прстију одбранио ударац Гоха након контранапада противника. Након првог ударца из угла, за изабранике Владана Милојевића, у 19. минуту је на одбитак на ивици шеснаестерца натрчао Букари, који је шутирао преко гола.

Играо се 27. минут када је Црвена звезда дошла до вођства. Тада је сјајно лажњаком на левом боку, Хванг избацио из игре Калулуа, а онда оштрим центаршутом пронашао Олањинку на другој стативи, који је упутио ударац главом, а лопта је на путу до мреже закачила Филиповића од ког је и завршила у мрежи. Само два минута касније, црвено-бели су дуплирали предност. Видели смо тада сличну акцију Звездиних фудбалера, само што је овога пута Мијаиловић упутио прелеп центаршут, а Олањинка прво прихватио лопту на груди на ивици петерца, те десном ногом закуцао лопту у мрежу Јовановића за велико славље домаћих навијача.

Наставила је Звезда у сјајном ритму, па смо у 38. минуту видели одлично проигравање Хванга за Стаменића, који није искористио прилику да повиси резултат, а иако је подигнута заставица, делује да репрезентативац Новог Зеланда није био у недозвољеној позицији.

Црвена звезда је боље отворила друго полувреме, те смо прву конкретнију прилику видели у 51. минуту када је Родић центрирао на петерац вечитог ривала, а Ендиаје успео врховима копачке да упути ударац који је завршио поред гола. Само минут касније је Иванић „спојио“ са голом Олањинку, који је након лажњака и избацивања свог чувара из игре шутирао преко пречке. У 57. минуту је сјајан центаршут из скраћеног корнера упутио Хванг и пронашао Иванића, који је два пута покушао да дође до гола, а поред Јовановића и статива му је стала на пут. Само минут касније је Иванић био главни актер, а тада је пронашао Ендиајеа, који је шутирао поред гола. Играо се 60. минут када је на одбитак на ивици казненог простора натрчао Олањинка, који је изблокиран, те је напад наставио Букари и покушао да пронађе Ендиајеа, али није успео.

У 66. минуту смо видели лепу акцију Црвене звезде, док је на крају напада, после центаршута Мијаиловића, лопту главом захватио Олањинка, али не на начин на који је желео, те је његов покушај завршио преко гола. Играо се 73. минут када се новом интервенцијом истакао Глазер након покушаја Николића. Комбиновали су Катаи и Мијаиловић у 89. минуту, а потоњи је на повратну лопту Магика опалио по лопти, док је крајњим напорима Јовановић избацио лопту у корнер. После феноменалног ударца из угла Хванга је запретио Катаи, али је чувар мреже црно-белих поново успео да одбрани. Црвена звезда је тако рутински привела меч крају и пласирала се у финале Купа Србије, које ће се играти 23. маја против Војводине.

Претходни текстЗвездина громада – Бранко Лазић! (видео)
Следећи текстОлањинка: Тимским духом до финала