Звезда уз Српску, дониране књиге ОШ „Сутјеска“

8

Поводом Светског дана књиге и ауторских права, ФК Црвена звезда је прикупила 198 књига пред 173. вечити дерби. Наш клуб је као и увек уз народ у Републици Српској, а сада смо препознали тренутак, у јеку значајних турбуленција, и донирали уџбенике ђацима основној школи у малом месту, Милошевцу крај Модриче.

Црвена звезда је тако наставила са друштвено-одговорним акцијама, које служе као пример другима. Светски дан књиге и ауторских права се традиционално обележава 23. априла, а наш клуб је поново изашао у сусрет свима онима којима је помоћ неопходна.

Желим да се захвалим ФК Црвена звезда на овој донацији у име управе школе и на томе што су нам омогућили да заједно са ученицима присуствујемо пријатељском мечу против Зенита. Књиге су нам биле неопходне, како би се обогатила наша библиотека, а посебно нам је драго што су се уџбеници скупљени на „Светски дан књига“ донирани управо нашој школи, која броји око 800 ученика, с тим да имамо централну градску школу у Модричи и осам подручја школа по селима која гравитирају ка граду. ОШ „Сутјеска“ је деветоразредна школа коју похађа 50 ученика, док се сви мештани Милошевца труде да одрже наше село живим, стога је кључну улогу у спајању са Црвеном звездом имао и клуб навијача. С обзиром на то да деца одавде нису често у прилици да оду у град, када смо долазили у Београд на меч између Звезде и Зенита смо имали прилику да видимо и сузе радоснице, те се надам да је ово само почетак лепе приче – поручио је учитељ ОШ „Сутјеска“ Данило Васиљевић.

Претходни текстМилојевић: Надам се доброј утакмици, посети, као и освајању Купа Србије
Следећи текстЦрвено-беле успешније и други пут од црно-белих, Звезда у финалу