Осврт на победу у 120. дербију – 21 година касније

9

Фудбалери Црвене звезде су 20. априла 2003. године дочекали вечитог ривала на Маракани пред око 30 хиљада гледалаца, а био је то 120. сусрет црвено и црно-белих. Интересантан податак је да ће изабраници Владана Милојевића одиграти 173. вечити дерби на исти датум, али 21 годину касније.

Црвено-бели су тада у 120. вечитом дербију остварили тријумф од 2:0 у оквиру 26. кола првенства Србије и Црне Горе за сезону 2002/03. У листу стрелаца су се уписали Бранко Бошковић и Драган Богавац.

На почетку меча нису виђене веће прилике, а мрежа је мировала до 29. минута, када је на сцену ступио Драган Богавац. Брзоноги нападач је пројурио по десној страни и дриблинзима прописно намучио нигеријског репрезентативца – Тариба Веста, а затим упутио сјајан центаршут. Бранко Бошковић је био и више него спреман, те је послао прецизан ударац главом и затресао мрежу црно-белих.

До краја првог дела игре Црвена звезда је била доминантна, а томе сведочи и чињеница да се са јужне трибине јасно чуло – „Играјте фудбал“. Црвено-бели су на петнаестоминутни одмор отишли са голом предности, али је већ на старту другог полувремена дошло до промене резултата.

Играо се 53. минут када се лопта након покушаја црно-белих одбила до Марјана Марковића, који је упутио дугачак пас на половину вечитог ривала. Тамо се налазио Драган Богавац, који је рутински савладао голмана црно-белих и повисио на 2:0. Био је то мат у два потеза фудбалера нашег клуба.

Црвена звезда: Ранђеловић, Марковић (од 75. М. Дудић), Братић, Видић, Витакић, Младеновић (од 74. Миловановић), Гвозденовић, Ковачевић (од 83. Кривокапић), Бошковић, Богавац, Пјановић. Тренер: Зоран Филиповић.

Претходни текстНикола Тошић – ново поглавље, из картинга у аутомобил!
Следећи текстВечити дерби на Маракани у полуфиналу Купа Србије