Звездина гранитна одбрана – 630 минута без примљеног гола

14

Фудбалери Црвене звезде су најефикаснија екипа у домаћем првенству са 74 дата гола, док су са друге стране црвено-бели ове сезоне приказали челичну одбрану примивши свега 22 поготка. Када је у питању гол разлика у националном купу она гласи 14:0. Тиме су изабраници Владана Милојевића тим са најбољом дефанзивом у оба домаћа такмичења, а томе сведочи чињеница да смо на претходних седам мечева оставили мрежу нетакнутом, што је у збиру чак 630 минута.

Тренери често апострофирају да одбрана креће од најистуренијег играча, те да и најофанзивнији фудбалери у екипи морају да обављају дефанзивне задатке. То потврђују наши првотимци овог пролећа, а серија победа без примљеног гола од 13. марта до 10. априла је јасан показатељ чврте дисциплине у игри црвено-белих.

Редом смо низали победе у оквиру домаћег шампионата над Радничким из Ниша (0:2), крагујевачким Радничким (5:0), потом тријумфовали над Зенитом (1:0) у пријатељком дуелу, у наставку првенства матирали Јавор на стани (0:3), ИМТ (2:0), Радник у Сурдулици (0:2) и ОФК Вршац у Купу Србије (3:0).

Када погледамо на минулих седам утакмица, долазимо до броја од 630 минута без примљеног гола, што је импозантан податак. Прилика да наставимо низ сусрета, у којима смо сачували мрежу, јесте у недељу од 17 часова када ћемо дочекати Железничар из Панчева на стадиону “Рајко Митић”.

Претходни текстКарте за Железничар у онлајн продаји
Следећи текстЛегенде Звезде угостио охридски архиепископ