Црвена звезда – ОФК Вршац 3:0 (1:0)

21

Фудбалери Црвене звезде су савладали ОФК Вршац на домаћем терену резултатом 3:0 у четвртини финала Купа Србије. За тим Владана Милојевића су погађали Александар Катаи, Шериф Ендиаје и Осман Букари, док су се у листу асистената уписали Стаменић, Букари и Милуновић.

Црвена звезда – ОФК Вршац 3:0 (1:0)

Стадион: “Рајко Митић”.

Гледалаца: 5.339.

Судија: Стефан Јекнић.

Стрелци: Катаи у 6, Ендиаје у 65. и Букари у 82. минуту.

Жути картони: Лаиновић, Стојковић (ОФК Вршац).

Црвена звезда: Поповић, Мимовић (од 46. Канга), Милуновић (од 83. Милосављевић), Драговић, Радојевић, Мијаиловић, Стаменић, Шљивић (од 75. Максимовић), Катаи, Красо (од 59. Букари), Сремчевић (од 59. Ендиаје).

Резерве: Глазер, Николић, Ђига, Милосављевић, Канга, Букари, Н. Митуљикић, Ј. Митуљикић, Максимовић, Ендиаје.

ОФК Вршац: Новић (од 78. Стевановић), Миливојевић, Тодоровић, Лаиновић (од 83. Куми), Лазевски, Рикелме (од 83. Главинић), Стојковић (од 78. Пајовић), Чејић (од 75. Ивић), Диуф, Жунић, Терзић.

Резерве: Стевановић, Б. Благојевић, Петрић, Вујић, В. Благојевић, Ивић, Главинић, Куми, Пајовић, Килибарда, Перовић.

Кренули су изабраници Владана Милојевића у препознатљивом ритму и меч четвртине финала Купа Србије, па смо прву прилику видели већ у трећем минуту, када је Шљивић пронашао Стаменића на ивици шеснаестерца, али је ударац везисте завршио у рукама голмана гостујуће екипе. У шестом минуту видели смо и први погодак на мечу, а у главној улози био је Александар Катаи, који је наставио са серијом голова и након што је престигао Рајка Митића на клупској вечној листи стрелаца. Стаменић је тада „спојио“ Магика са голом, којем није било тешко да рутински „спакује“ лопту у малу мрежу левом ногом. Поповић се истакао у деветом минуту након првог шута екипе из Вршца на мечу. У 15. минуту је идеалан центаршут из корнера упутио Мијаиловићу, док је Стаменићу мало фалило да ударцем главом дуплира предност, с обзиром да је лопта прошла близу десне стативе гостију. Красо је у 20. минуту опробао свој шут са ивице казненог простора, а Новић је крајњим напорима успео да избаци лопту у корнер.

Играо се 32. минут када смо видели комбинацију двојице младих фудбалера Звезде. Радојевић је тада пробио по левом боку и центрирао за Сремчевића, чији је ударац главом укротио Новић. Сјајан продор Мимовића по десном боку видели смо у 35. минуту, када је нанизао неколико играча Вршца, али су на крају гости успели да се одбране. У 40. минуту су комбиновали најискуснији у редовима црвено-белих – Драговић и Катаи, потоњи је популарном „штиклом“ избацио Радојевића на леви бок, који је након продора упослио Красоа на другој стативи, чији је шут изблокиран, а на лопту је натрчао Катаи, али је исход био исти. Играли су се последњи тренуци првог полувремена, када је поново по левој бочној страни своју продорност демонстрирао Радојевић, те упутио одличан центаршут ка Катаију, чији је ударац волеј ударцем одбранио голман Вршца.

Сличан старт другог полувремена имали су изабраници Владана Милојевића, као и почетак меча, па смо у 50. минуту видели одличан ударац Катаиа, након што га је проиграо Стаменић, а лопта је прошла тик уз стативу. Само два минута касније је Канга извео корнер, највиши у скоку је тада био Сремчевић, али је његов покушај главом завршио преко пречке. Чим су ушли на терен – Букари и Ендиаје су унели живост у игру Црвене звезде, а у 65. минуту смо након њихове комбинације успели да удвостручимо предност. Идеалан пас је тада послао Букари ка Шерифу Ендиајеу, који је прво лепо прихватио лопту на груди, а онда и матирао Новића. У 73. минуту смо видели продор Стаменића по левој страни, који је упутио оштар пас ка ицици петерца, где је био Букари, затим је интернационалац из Гане одложио лопту до Мијаиловића, чији је шут изблокиран.

У 77. минуту је Милуновић главом на леп начин проиграо Ендиајеа, који није захватио лопту на жељен начин, те је Новић успео да интервенише. Играо се 82. минут када је до гола дошао Осман Букари. Корнер је тада извео Канга, пронашао је Милуновића на првој стативи, који је пребацио на другу, где се Букари само поклонио и поставио коначан резултат. У 89. минуту је ударац са ивице шеснаестерца упутио Максимовић, али је изблокиран, те смо гледали нови ударац из угла за Звезду. Црвена звезда је рутински привела меч крају и пласирала се у полуфинале Купа Србије.

Претходни текстЦрвено-бели стартовали победом у плеј-ауту Суперлиге
Следећи текстМилојевић: Млади играчи оправдали указано поверење