Три златна одличја за Звездине младе рваче

155

Првенство Србије у грчко-римском стилу за пионире и Куп Србије у грчко-римском стилу и у рвању за жене за дечаке и девојчице до 11 и до 9 година одржано је у Спортском центру Вождовац на Бањици у недељу 7. априла 2023. године.

Млади рвачи Црвене звезде освојили су четири медаље, три златнеи једну бронзану и остваили одличан утисак. Златне медаље су освојили Андреа Коцић (У11, до 50 кг), Доротеа Коцић (У9, до 22 кг) и Игор Иветић (ГР-У9, до 22 кг), а бронзано одличје освојио је Стефан Петровић (ГР-У15, до 100 кг).

У категорији до 34 килограма за рваче до 11 година у грчко-римском стилу Јован Иветић је после три ефектне победе дошао до финала, али у финалном дуелу, после недозвољеног захвата противника, након судијске пиштаљке, где је противнички такмичар наставио да изводи акцију иако је судија прекинуо борбу, Јован је реаговао неспортски због чега је дисквалификован са такмичења, па смо остали без још једне медаље. Остаје отворено питање зашто је одлука главног судије овог меча Милорада Вукића, који је иначе из Партизана, била једнострана и нису дисквалификована оба такмичара, већ је противник прошао само уз усмену опомену, иако је он први учинио прекршај који је испровоцирао Јованову реакцију коју свакако не оправдавамо. Или зашто оба такмичара нису прошла уз усмену опомену јер ипак су то само деца.

Претходни текстМагикових 110 за престизање Чика Рајка
Следећи текстЗвездини бисери – Кадети чувају прво место