У сусрет противнику – Радник

10

Фудбалери Црвене звезде ће у недељу, 7. априла од 16 часова гостовати Раднику у Сурдулици у оквиру 29. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Радник су до сада одмерили снаге на 20 дуела, а наш тим има позитиван скор против екипе из Сурдулице. Црвено-бели су славили на чак 18 сусрета, једном је било нерешено, а једном је и Радник тријумфовао. Гол разлика далеко иде у корист нашег тима и износи 67:12.

Последња утакмица између Црвене звезде и Радника је одиграна 4. новембра 2023. године у оквиру 14. кола националног првенства. Славили смо на домаћем терену са 3:1. Голове на Маракани су тада постигли Јован Мијатовић, Урош Спајић и Гелор Канга.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који нису у прилици да утакмицу гледају на стадиону у Сурдулици, ће дуел моћи да посматрају на каналу Арена 1 Премиум од 16 сати. Такође, меч ћете моћи да пратите и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда је тренутно лидер са 71 бодом на табели Суперлиге Србије. Црвено-бело пролеће је традиционално обележено бојама нашег клуба, па смо тако од повратничког дебија Владана Милојевића савладали Вождовац, Нови Пазар, Чукарички, ТСЦ, Раднички Ниш, Раднички 1923, Јавор и ИМТ, уз реми у 172. вечитом дербију. Тренутни биланс црвено-белих гласи 23 победе, два нерешена исхода и три пораза, те гол разлика 72:22. Тиме је наша Звезда најефикаснија екипа у лиги, као и тим са најмање примљених голова.

Радник је треутно последња екипа на табели домаћег првенства убедљиво са само две остварене победе у 28 одиграних кола. У пролећном делу сезоне, Сурдулучани су славили само у сусрету са Радничким из Ниша у гостима, резултатом 0:3. Поред тога, забележили су осам пораза и са 14 бодова заузимају последње место на табели.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Радник је дефанзивно оријентисан, те се могу видети формације 5-3-2 или 4-2-3-1. На голу је Стефан Ранђеловић, док је заменик мреже главног чувара Вук Вукадиновић. Дефанзивну линију чине Илија Милићевић, Милош Врањанин и Садик Абубакар, док по боковима делују као винг бекови делују Матеја Гашић и Александар Кадијевић. Средину терена држи капитен, Михаило Орешчанин, а помажу му Харис Хајдаревић и млади Јован Анђелковић. Замене на тој позицији су још Един Рустемовић и десетка Радника – Дамир Шовшић. Најефикаснији играч плавих је Борко Дуроњић са шест постигнутих погодака, а уз њега нападачку линију чини Лука Чумић. Опције са клупе су још Џенан Зајмовић, Петар Кунић, Вукашин Богдановић, Лазар Јовановић, Богдан Стојковић…

СУДИЈЕ УТАКМИЦЕ

Главни судија: Станко Остраћанин
Први помоћник: Немања Петровић
Други помоћник: Слободан Павловић
Четврти судија: Стефан Ђокић
Делегат: Денис Перић
ВАР: Павле Томић
АВАР: Милица Миловановић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:

-18:00 Железничар – Војводина
-20:00 ТСЦ – Чукарички

Недеља:

-14:30 Раднички 1923 – Спартак
-16:30 Раднички – Вождовац
-20:00 Партизан – Нови Пазар

Понедељак:

-16:00 ИМТ – Напредак
-18:30 Јавор – Младост

Претходни текстЗвезда повела у полуфиналу плеј-офа
Следећи текстМилојевић: Утакмица за пажњу, поштујем Радник