Звезда домаћин деци са аутизмом

10

Поводом обележавања Светског дана борбе против аутизма, 2. априла – Фудбалски клуб Црвена звезда ће угостити децу са поремећајем аутистичног спектра на мечу домаћег шампионата против екипе ИМТ на стадиону “Рајко Митић” у среду од 19 часова.

Знамо да наш клуб годинама уназад води бригу о свим угроженим слојевима друштва, а уочи и током меча са екипом ИМТ на Маракани имаћемо задовољство да будемо домаћини посебним гостима. Поводом обележавања Светског дана борбе против аутизма, дан касније малишани ће пре утакмице посетити Музеј стадиона “Рајко Митић”, где ће им бити уручени симболични поклони, а потом ће посматрати меч из Медија центра Маракане.

Изабраници Владана Милојевића ће имати посебно задовољство да пруже праву фудбалску представу, као и амбијент, како би деца уживала током сусрета.

Пошто су деца оболела од аутизма веома сензитивна, а у спречавању нежељених последица, наш клуб ће поново бити домаћин малишанима на неком од предстојећих тренинга. Том приликом ће имати могућност да упознају своје идоле и направе многобројне фотографије за успомене.

Светски дан борбе против аутизма се традиционално обележава 2. априла сваке године. Аутизам је веома сложен развојни поремећај који се јавља током прве три године живота. Циљ обележавања овог датума је пружање помоћи и повећања разумевања за особе са аутизмом, дајући им подршку широм света.

Претходни текстБесплатан улаз за децу до 14 година против ИМТ
Следећи текстДан којим се поноси сваки Звездаш – 02.041974. и прва европска титула КК Црвена звезда