Звездина будућност заиграла против Зенита

8

На пријатељском мечу против Зенита, шансу да заиграју пред крцатом Мараканом, поред чувара мреже – Ивана Гутеше, добили су и првотимци Графичара – Марко Ћурић, Борис Матић и Фејвор Огбу, као и омладинац Црвене звезде – Алекса Цветковић.

Имала је прилику звездашка јавност да се у суботу увече упозна са младим играчима, који су имали запажену улогу у победи над шампионом Русије. Највећу минутажу је од поменуте четворке добио Фејвор Огбу, који је одиграо цело друго полувреме, од 75. минута на терен је крочио Марко Ћурић, док су у самом финишу у игру ушли Борис Матић и Алекса Цветковић.

Најдужи стаж у Црвеној звезди дефинитивно има десни бек – Борис Матић, који је рођен 19. августа 2004. године, а од своје десете године, односно од 2014. године, се фудбалски „школује“ на теренима Омладинске школе нашег клуба. Прошао је скоро све млађе категорије црвено-белих и синоћ му је био трећи меч у дресу вољеног клуба, с обзиром да је већ играо на пријатељским утакмицама против Рађевца и Алфа Модриче. Матић тренутно наступа за наш развојни тим – Графичар у којем је од старта сезоне и један је од најстандарднијих у тиму Марка Неђића, а синоћ је први пут осетио како је то заиграти пред пуном Мараканом.

Марко Ћурић је задњи везни фудбалер, али може да покрије све позиције у средини, док је синоћ против Зенита за нешто више од 15 минута показао да поседује неопходан таленат и квалитет, чак је после његовог центаршута Звезда дошла до победничког гола преко Николе Кнежевића. Рођен је 17. августа 2003. године, а у Црвену звезду је дошао 2017. Ова сезона му је друга у редовима Графичара за који је одиграо преко 50 утакмица и постигао три гола, док са Марком Неђићем сарађује од доласка у наш клуб. Доживео је тешку повреду на мечу против Емполија у оквиру Омладинске лиге шампиона 2021/22, након које се вратио на прави начин, те пружа све боље партије у Првој лиги Србије.

Фејвор Огбу, млади нигеријски интернационалац је рођен 26. јуна 2004. године, игра на позицији штопера, а у Црвену звезду је дошао прошле године. Има одличне предиспозиције за позицију на којој игра и уз Алексеја Вукичевића сачињава штоперски тандем Графичара од старта сезоне 2023/24. Утисак је да је Огбу унео неопходну чврстину у редове Марка Неђића, али је због мањих повреда пропустио већи део јесењег дела сезоне, док се итекако осетио његов изостанак. За 45 минута на терену против Зенита је био и више него коректан те дао до знања да Звезда не треба да брине што се тиче позиције штопера у будућности.

Један од најбољих у редовима омладинске селекције Црвене звезде, коју са клупе предводи Ненад Милијаш, јесте Алекса Цветковић, момак рођен 13. маја 2005. године. Може да покрије више позиција у везном реду, док се најбоље сналази када има нешто офанзивнију улогу, јер тада његова креативност долази до изражаја. У Звезду је дошао 2021. године, освојио је Кадетску лигу Србије, а прошле сезоне је дебитовао за сениорски тим Графичара. Као награду за добре партије у Омладинској лиги Србије добио је прилику да заигра пред пуном Мараканом.

Претходни текстГутеша: Пуна Маракана је врхунац фудбала, свако машта о таквом дебију
Следећи текстЗвезда ТВ | Заједно