МВП против Радничког 1923 – Шериф Ендиаје

13

Убедљива је била Црвена звезда, на утакмици 26. кола Суперлиге Србија, савладавши крагујевачки Раднички са чак 5:0 на свом терену. Изабраници Владана Милојевића су неретко добијали аплаузе са трибина Маракане током меча, а на крају сусрета ласкава титула најбољег на терену је припала центарфору Шерифу Ендиајеу.

У правом фудбалском амбијенту на највећем српском стадиону наша Звезда је стигла до важног тријумфа у финишу регуларног дела првенства. У листу стрелаца уписали су се Марко Стаменић, Шериф Ендиаје, Ин Бом Хванг и Александар Катаи, а уз то видели смо петорицу различитих асистената. Ипак, у мноштву лепих и актактивних потеза издвојио се нападач београдских црвено-белих са учинком од два гола.

Робусни нападач Шериф Ендиаје је био неухватљив за противничке централне бекове, којима је умакао у 20. и 50. минуту дуела. Прво је матирао Лековића “штиклом” на оштро убацивање Мијаиловића са десног бока, а потом је у другом полувремену рутински реализовао зицер на додавање Иванића. Тиме је Сенегалац стигао до шестог поготка у домаћем првенству у актуелној сезони.

Да је наш тим био бољи ривал током целог меча сведочи и статистика, која је на страни Црвене звезде. Наиме, посед лопте је након последњег судијског звиждука износио 66 процената, а имали смо укупно 18 удараца ка голу противника, од тога тачно 10 у мету. Домаћин је извео седам удараца из угла, наспрам ривала који није имао корнер, док су црвено-бели искреирали преко 80 опасних напада.

Претходни текстУбедљив тријумф црвено-белих над Цибоном
Следећи текстЗлато за Наталију Обрадинов на међународном турниру у Суботици