У сусрет противнику – Раднички 1923

20

Фудбалери Црвене звезде ће у недељу од 16 часова угостити крагујевачки Раднички у оквиру 26. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Кроз историју састали смо се са Радничким из Крагујевца 56 пута. У оквиру националног првенства су одиграна 32 меча, пет утакмица у Купу Србије, уз чак 19 пријатељских сусрета. Звезда је тријумфовала на 42 дуела, 11 пута смо одиграли нерешено, а само у три наврата је славио Раднички 1923. Гол разлика износи 117:24 у корист Црвене звезде.

У последњој одиграној утакмици између нашег тима и Радничког 1923 у оквиру 11. кола Суперлиге, славили су београдски црвено-бели са 3:4. Најзапаженији на сусрету су били Питер Олањинка и Мирко Иванић са по два поготка, колико је и креирао Владимир Лучић, док су асистенцију уписали Шериф Ендиаје и Осман Букари. Међутим, због неправилности у протоколу, меч је регистрован службеним резултатом 0:3.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Карте за предстојећи меч можете обезбедити ОНЛАЈН, као и на благајнама Маракане данас од до 16 часова. Цене улазница су следеће:

Север – 400 динара
Исток – 500 динара
Запад – 700 динара
Трибина „Синиша Михајловић“ – 1400 динара
ВИП 1 – 6500 динара
ВИП Галерија – 8000 динара

Звездаши који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце у наредном изазову у домаћем шампионату, моћи ће да гледају утакмицу 26. кола Суперлиге Србије преко студијског програма на каналу Звезда ТВ, као и на Арени Премиум 1.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда је заузела лидерску позицију на табели домаћег првенства са 62 освојена бода. Сјајна статистика прати чету Владана Милојевића, која је од почетка пролећног дела шампионата савладала Вождовац, Нови Пазар, Чукарички, ТСЦ и Раднички Ниш, уз реми у 172. вечитом дербију. Тренутан биланс црвено-белих гласи 20 победа, два нерешена исхода и три пораза, те гол разлика 62:22. Тиме је наша Звезда најефикаснија екипа у лиги, као и тим са најмање примљених голова. У претходном колу тријумфовали смо на гостовању нишком Радничком са 0:2. Головима до победе су нас водили Гелор Канга и Александар Катаи.

Раднички 1923 игра одлично овог пролећа, па су тако изабраници Феђе Дудића везали низ од шест победа. Редом су пред клубом из Шумадије падали Раднички Ниш, Војводина, Јавор, ИМТ, Радник и Железничар. “Црвени ђаволи” су тренутно четврти на табели националног шампионата са 41 бодом и претендују да изборе место које ће их водити у квалификације за Лигу конференција. У рунди иза нас су били бољи од Железничара на свом терену са 3:0, док су редом мрежу тресли Милутин Видосављевић, Вајди Сахли и Лука Зорић.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Раднички гаји систем игре 4-2-3-1, који се често претвара у 3-4-3, што је једна од замисли четрдесетједногодишњег Феђе Дудића, па се може истаћи да тим из Крагујевца игра на гол више. На голу је Стојан Лековић, док су бековске позиције резервисане за тандем појачања. Прво је из Широког у виду Томислава Дадића, а друго из Железничара из Сарајева – Мехмеда Ћосића. Искусни штопер и капитен Слободан Симовић игра уз момка позајмљеног из Сарајева – Бесима Шербечића. На средини повезују линије тима Милош Ристић и млади Милан Алексић, док је нешто истуренији Милутин Видосављевић. По боковима дејствују Килијан Бевис и Матија Глушчевић, који је поникао у Црвеној звезди. Позиција центарфора припада Колумбијцу – Дилану Ортизу. Опције са клупе су Љубиша Пецељ, Бојан Аџић, Милош Видовић, Василије Ђурић, Лука Зорић, Вајди Сахли…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Јован Шегрт.
Први помоћник: Светозар Живин.
Други помоћник: Драган Богићевић.
Четврти судија: Андрија Стојановић.
ВАР: Павле Томић.
АВАР: Урош Стојковић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:
-14:00 Радник – ИМТ
-16:00 Вождовац – Чукарички
-18:00 Спартак – ТСЦ
-20:00 Војводина – Нови Пазар

Недеља:
-13:30 Младост – Партизан
-18:00 Железничар – Јавор
-20:00 Напредак – Раднички Ниш

Претходни текстКатаи близу достизања Рајка Митића
Следећи текстМилојевић: Фокусирани смо само на нашу игру и резултате