Милојевић: Радује нас пун стадион, очекујемо добру утакмицу и лепо навијање

15

Шеф стручног штаба нашег клуба – Владан Милојевић је изнео очекивања пред 172. вечити дерби, који ће фудбалери Црвене звезде одиграти у суботу од 17 часова на стадиону „Рајко Митић“.

Милојевић је пред почетак конференције дамама поклонио руже, а затим и искористио прилику да честита осми март.

Честитам празник свим женама. Не би требало да обележавамо само овај датум, него да свакодневно бринемо о дамама, које су добра и лепа бића. Беж жена нико од нас не би ни био овде. Још једном им желим много здравља и да их Бог чува – рекао је Владан Милојевић.

Истакао је Милојевић да је изузетно задовољан чињеницом да је Маракана распродата.

Вечити дерби је најзначајнија утакмица за српски фудбал. Радује нас што ће бити пун стадион. Очекујемо добар меч и лепо навијање. Често се дашава да на дерби мечевима игра не буде квалитетна, али се надам ћемо овај пут успети да покажемо најбољи фудбал. Припремали смо се максимално, као и за све претходне утакмице. Не зато што играмо против Партизана, већ је теже припремати остале мечеве него дерби. Играчи су свесни тежине утакмице и колико она значи. Сусрет доноси три бода и ништа више од тога. Постоји и други детаљ, а то је престиж. Очекује нас занимљива утакмица. У претходном колу против екипе ТСЦ смо имали кадровских проблема, али у овом тренутку не могу ништа прецизно да кажем. Чекамо последњи тренинг, па ћемо видети на које играче ћемо моћи да рачунамо сутра.

Предстојећи дерби је 172. сусрет вечитих ривала.

– Дерби одлучују нијансе. До сада се показало да једна лопта или грешка, “детаљ празног хода”, минути деконцетрације могу да одлуче меч. Дербији су чврсте и снажне утакмице, играју се са много “жара”. Партизан је вероватно припремио сусрет са тактичким замислима, као и ми. Видећемо да ли ће бити тактичког надмудривања. Дерби је нешто посебно и није могуће прецизно одредити који ће детаљ одлучити дуел.

Истакао је Милојевић да српски вечити дерби буди највише емоција.

– Дерби је посебан у Србији, светковина и спортски догађај. У иностранству има много дербија, али код нас су емоције израженије него у другим земљама.

Катаи се опоравља од повреде и то може да радује шефа стручног штаба црвено-белих.

– Полако се враћа, биће са нама. Имамо недоумице за неколико играча, међу којима је и Катаи. Видећемо каква ће бити ситуација након данашњег тренинга.

Није стратег наше екипе донео одлуку о стартних 11 фудбалера.

– После тренинга ћемо знати на које играче ћемо 100 посто рачунати за утакмицу са Партизаном. Одређени бонус играчи “ремете” неке ствари у тиму. У овом тренутку немам “чисту слику” стартне поставе.

Представника медија је интересовало и којој екипи би Милојевић доделио улогу фаворита на 172. вечитом дербију.

– Утакмица са Партизаном је специфична, али имамо још шест мечева до плеј-офа, а до краја негде око 40 бодова у игри. Од када сам дошао у Црвену звезду фокусиран сам на то да успоставим модел игре, да се потрудимо да све зависи од нас и дамо максимум. Свесни смо да је вечити ривал испред нас и са бодом предности је фаворит. Требало би да радимо оно што смо радили до сада. Из меча у меч смо показивали напредак. Знате да смо играли са екипама из горњег дела табеле, који су претеденти на титулу или излазак у Европу.

Истакао је главни тренер Звезда да претходни и предстојећи вечити дерби неће бити исти.

– Гледао сам утакмицу у децембру, али нисмо анализирали меч. Мислим да наредни и претходни дуел неће имати додирних тачака. Партизан је јесењи део првенства одиграо са низом од 10 победа, што је за поштовање. Познајем већ дуго Игора Дуљаја, веома је вредан и посвећен. Тренер који преноси емоцију. Тополац је и комшије смо, јер сам ја из Аранђеловца. Похвале иду за рад и труд који показује.

Говорио је Милојевић о стилу игре вечитог ривала.

– Претходне четири утакмице које смо одиграли су биле различитог профила. Такође, мечеви вечтог ривала су били другачији, од Радника, преко Јавора и Железничара. Не можемо да кажемо да ли је нека екипа добра у одбрани или нападу. Играчи вечитог ривала знају шта желе на терену. Оријентација игре ће зависити од меча. Ако јурите резултат бићете офанзивнији, али ако чувате предност играћете дефанзивније. Према свему наведеном, очекујем добру утакмицу сутра.

Шеф стручног штаба нашег клуба се осврнуо на психички и физички умор фудбалера након прве четири утакмице у наставку сезоне.

У јесењем делу првенства, Звезда је играла захтевно на три фронта. Према извештају људи који раде у клубу, мали акценат је стављен на тренинге. Морате у тиму да имате опоравак играча, тренинг и одмор. Све је то комплексно у фудбалу и ствара нам проблем. Сада играмо на седам дана, имали смо довољно времена да се одморимо. Играчи су професионалци. Код појединаца постоји “мали замор”. Неки од њих су имали период када су били повређени, а треба им времена да се врате у такмичарски ритам. Такође, имали смо играче на Афричком и Азијском купу, који нису имали паузу. Фудбалери који су играли редовно су у такмичарској форми. Остали нису. Некима и даље треба да дођу на завидан ниво физичке припреме, као и такмичарске форме. Трудимо се да то постигнемо. Надам се да ћемо у будућности сви бити на такмичарском нивоу и доброј физичкој припреми – закључио је Милојевић.

Претходни текстОмладинци савладали Вождовац на пролећној премијери
Следећи текстПролетер – Црвена звезда Примобет 31:32 (12:17)