Родић највише утакмица, Катаи први стрелац

10

Милану Родићу ће 172. вечити дерби бити 19. у каријери, а Александар Катаи је постигао шест погодака против нашег највећег ривала.

Од када је Родић стигао на адресу Љутице Богдана у јулу 2017. године, наступио је на чак 18 утакмица против највећег ривала. Из поменутог броја мечева прекаљени дефанзивац носи позитиван биланс од седам победа и осам ремија, те само три пораза. Најубедљивију победу са Звездом је забележио у сезони 2021/22 када је на Маракани било 2:0, а стрелци црвено-белих били су Охи Омоијуанфо и Александар Катаи. Исте такмичарске године остварио је и прву асистенцију тада за Звездиног Магика на гостујућем терену (1:1). Интересантно је да је Родић због повреде прескочио три дербија, тако да је број могао да буде и већи.

Када је реч о Катаију, осим два поменута поготка, када је Родић остварио наубедљивију победу, али и потом уписао асистенцију, Магико је био стрелац на још три утакмице. Први пут је то учинио на 149. дербију када је после соло продора поставио коначан резултат меча који је гласио 3:1 за Звезду. Потом је на 163. вечитом дербију савладао ривала са беле тачке, да би у финалу Купа Србије 2021. године постигао два поготка и Звезди донео дуплу круну. Када је Катаи на терену у дербију, увек се нешто дешава у Звездином нападу…

Претходни текстЦрвено-бели бољи од Шапца
Следећи текстКадети: Кроз развој играча до титуле