Звездаши на каљењу – Пруцев и Кахвић цепају мреже

27

Укупно 13 Звездиних бисера који су на каљењу је током викенда наступало за друге клубове, а погоцима су се истакли Јегор Пруцев и Александар Кахвић.

Кренућемо од фудбалера који су на двојној регистрацији у нашем развојном тиму – Графичару, који су победили резултатом 1:0 екипу Инђије. Иван Гутеша је бранио целу утакмицу и истакао се добрим интервенцијама, док је Андрија Максимовић ушао у 37. минуту. На двојној регистрацији су и Никола Митуљикић, Јован Митуљикић и Никола Кнежевић, чији је ОФК Београд изгубио резултатом 1:0 од РФК Новог Сада. Никола је на терен провео 87 минута, док су Јован и Кнежевић одиграли читаву утакмицу.

Директан дуел у Суперлиги су имали Едмунд Адо и Милош Гордић, а репрезентативац Гане је био успешнији, те је Раднички савладао ИМТ резултатом 0:3. Адо је био ровит, али је на терен провео 45 минута, док је Гордић бранио читав меч. Првенац у Суперлиги уписао је Александар Кахвић коме је свега пет минута на терену било довољно да погоди против ТСЦ-а, у поразу Железничара резултатом 2:3.

Долазимо и до другог стрелца – Јегора Пруцева који је погодио у 86. минуту и искористио неспретну реакцију голмана. Погодак који је постигао за Цеље није био довољан да се спречи пораз од Домжала резултатом 2:1. Када је реч о интернационалним позајмицама, заиграли су и Андреј Ђурић, Кингс Кангва и Стефан Лековић. Ђурић је у победи Спартак Трнаве против Банске Бистрице на терену провео 11 минута (победа 2:0), Кангва у поразу Кортрајка од Мехелена (0:3) 31 минут, а Лековић је уписао пуну минутажу у ремију Виљареала Б и Сарагосе (0:0).

Још један фудбалер Звезде се кали у Првој лиги Србије, а реч је о Кенеди Икпору. Офанзивац из Нигерије је одиграо 45 минута у поразу новобеоградског Радничког од Колубаре (0:4).

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Милош Гордић (ИМТ) – 90 минута у поразу од Радничког из Ниша (0:3)
Иван Гутеша (Графичар) – 90 минута у победи над Инђијом (1:0)
Андреј Ђурић (Спартак Трнава) – 11 минута у победи над Банском Бистрицом (2:0)
Стефан Лековић (Виљареал Б) – 90 минута у ремију са Сарагосом (0:0)
Едмунд Адо (Раднички Ниш) – 45 минута у победи над ИМТ-ом (0:3)
Кингс Кангва (Кортрајк) – 31 минут у поразу од Мехелена (3:0)
Никола Кнежевић (ОФК Београд) – 90 минута у поразу од РФК Новог Сада (1:0)
Андрија Максимовић (Графичар) – 53 минута у победи над Инђијом (1:0)
Јегор Пруцев (Цеље) – 45 минута у поразу од Домжала (2:1)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 90 минута у поразу од РФК Новог Сада (1:0)
Јован Митуљикић (ОФК Београд) – 87 минута у поразу од РФК Новог Сада (1:0)
Кенеди Икпоро (Раднички НБГ) – 45 минута у поразу од Колубаре (0:4)
Александар Кахвић (Железничар) – 5 минута у поразу од ТСЦ-а (2:3)

Претходни текстРезиме припрема омладинаца
Следећи текстИза југа Маракане – Млађи кадети спремни за наставак сезоне