Завршено десето издање турнира “Фудбал за пријатељство фигитал” у Казању, тријумф другарства деце света

18

Манифестација “Фудбал за пријатељство фигитал”, која је у 2024. години одржана у Казању је званично завршена. Црвена звезда је и ове године са великим задовољством учествовала на поменутом турниру, а посебно радује чињеница да су наши представници оставили сјајан утисак, као што је то случај већ годинама.

Част, победнички дух, посвећеност, мир, здравље, фер-плеј, једнакост, традиција и најважније од свих – пријатељство су још једном тријумфовали на дружењу младих спортиста света. Нови формат “фигитал” је положио испит код најозбиљнијег омладинског жирија и са радошћу чекамо нову прилику да “Фудбал за пријатељство” потврди своју племениту улогу на “Играма будућности” у Казахстану за лепшу будућност деце!

Пред велико финале овогодишњег издања једног од највећих друштвено-одговорних пројеката за децу у спорту на свету “Фудбал за пријатељство фигитал” јавности се обратио његов амбасадор – најпознатији руски фудбалски ас 21. века – Андреј Аршавин.

Фудбал за пријатељство обухвата 211 земаља света и пројекат је који је на толико начина утицао на свет фудбала и његове најмлађе играче. Ове године је програм проширен на фигиталну дисциплину, што је посебно важно јер сви ми чија су деца овог узраста желе да се она – поред актуелних трендова играња игрица на конзолама – правилно развијају у физичком и друштвеном смислу. Оно што је важна тековина овогодишњег турнира је стицање тимског духа, односно његово преношење из правог фудбала на онај који се игра на конзолама – када деца најчешће бивају сама. Данашњи развој сајбер-спортова деци омогућава да постану успешна и у том виду такмичења, што у моје време није био случај -истакао је Аршавин, директор развојних програма фудбалског клуба Зенит са којим је 2008. године освојио УЕФА Куп и носилац Одликовања Руске Федерације за заслуге у области спорта.

Претходни текстЗвезда најбоља на Купу Трудбеника 2024
Следећи текстРезиме припрема омладинаца