Звезда пружила јак отпор Шпандауу

33

Црвена звезда је у другом колу другог турнира Дунав лиге у Сентешу поражена од немачког Шпандауа, лидера у овом такмичењу са свих шест победа, а резултат је био 15:12 (3:3, 4:2, 4:3, 4:4).

Звезда је пружила много јачи отпор после убедљивог пораза од Сентеша. У првих десет минута две екипе су се смењивале у вођству, па је средином друге четвртине резултат био 5:5. Немице су тада додале гас и од 5:4 у корист Звезде су дошле до 7:5, колико је било на полувремену.

Тијана Лукић и Сесилија Диаз Меса, које су биле најефикасније са по четири поготка код Звезде, држале су црвено-беле у игри својим головима, али је једанаест минута пре краја Шпандау и даље био у вођству (9:8). Тада је уследила нова серија немачког састава од три гола и до краја Звезда није успела да се врати.

Звезда је играла у саставу: Радојчић, Лазовић, Мојсева 1, Маринковић 1, Кликовац, Дамјановић, Зелић 1, Радоњић 1, Диаз Меса 4, Илић, Миленковић, Лукић 4, Антанасијевић, Јанковић, Јеленић.

Црвено-беле ће се у последњем колу другог турнира састати са Војводином у суботу од 19:30. Новосађанке, које су током зимске паузе добиле још два инострана појачања, победиле су Сентеш, али су потом изгубиле од Шпандауа.

Претходни текстОбавештење за навијаче пред Чукарички
Следећи текстЦрвена звезда – Чукарички 3:0 (2:0)