У сусрет противнику – Нови Пазар

20

Фудбалере Црвене звезде очекује прво гостовање у пролећном делу сезоне, а наши првотимци ће у оквиру 21. кола Суперлиге Србије играти против Новог Пазара од 14 часова на Градском стадиону. Наредни дуел ће означити 23. по реду сусрет ова два противника, а Владан Милојевић ће по први пут у тренерској каријери предводити црвено-беле против Пазараца.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Статистика међусобних окршаја између Црвене звезде и Новог Пазара је на страни српског шампиона. У последњих 15 година победили смо на 19 утакмица, два пута поделили бодове и само једном претрпели пораз. У овом период у стрелце се уписало чак 38 различитих фудбалера Звезде, а највише голова је постигао Александар Катаи. Звездин Магико је мрежу наредног ривала затресао чак шест пута, док друго место деле Мирко Иванић и Гелор Канга са четири поготка.

Први меч против Новог Пазара наш клуб је одиграо у Купу Србије 28. октобра 2009. године у оквиру осмине финале такмичења. Однели смо победу са 1:0, а први погодак против Пазараца је постигао центарфор Александар Јевтић.

Најубедљивију победу у Суперлиги смо остварили 6. марта 2022. године када смо славили са 5:0, а само два месеца касније смо победили са чак 8:0 у оквиру националног купа. Последњи дуел између Црвене звезде и Новог Пазара је одигран у актуелној сезони на рођенданској прослави Маракане почетком септембра, а тријумфовали смо резултатом 2:1. Стрелци за наш тим били су капитен Александар Драговић и Гелор Канга.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Сви навијачи нашег трофејног клуба ће моћи да гледају директан пренос утакмице 21. кола Суперлиге Србије, између Новог Пазара и Црвене звезде на Звезда ТВ-у. Путем нашег студија можете пратити меч из више различитих углова, а програм за све гледаоце наше клупске телевизије почиње сат времена раније, тачније од 13 часова. Такође, меч можете пратити на каналу Аренаспорт Премиум 1 од 14 сати.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је остварила максималан учинак током припрема на Кипру. Савладали смо редом Хлораку (3:2), Залаегерсег (1:0), Спартак из Суботице (3:1), лучанску Младост (2:0) и бугарског представника Ботев Врацу (2:1). Такође, имали су прилику да се истакну млади играчи Црвене звезде, где су били бољи од омладинске екипе Пафоса убедљивим резултатом. На пролећној премијери екипа Владана Милојевића је тријумфовала над Вождовцем у оквиру 20. кола првенства са 2:1. Головима до победе црвено-беле су водили Милан Родић и Питер Олањинка, а наша екипа је са нова три бода наставила трку за седму узастопну шампионску титулу. Актуелни шампион Србије тренутно заузима другу позицију на табели са 49 бодова, уз гол разлику 49:19.

Екипа Новог Пазара се спремала за наставак домаћег шампионата у Турској, тачније Анталији, где су “плави” одиграли пет припремних мечева. Одмерили су снаге Пазарци са Радомијаком (3:1), Дебрецином (0:0), Олимпијом из Љубљане (2:2), Јаблонецом (2:1) и Сурконом из узбекистана (1:3). Нови Пазар ће први пут у другом делу сезоне играти на свом терену, док су изабраници Игора Матића су ремизирали са Железничаром у Панчеву резултатом 2:2. Голове на гостујућем терену су постигли Никола Краклајић и Сејдуба Сума из једанаестерца. Нови Пазар је пети на табели са 30 бодова и гол разликом 26:21.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Нови Пазар наступа у класичном систему игре 4-2-3-1. На голу је искусни тридесетдвогодишњи капитен Никола Мирковић, а његова замена две године млађи чувар мреже Филип Пајовић. Позиција десног бека је резервисана за младог Уроша Лазића, који неће имати право наступа против нашег клуба с обзиром на то да је на позајмици у Пазару управо из Црвене звезде. За алтернативу крај десне аут линије Игор Матић може да користи младог Драгана Бојата. Штоперски тандем чине Емир Аземовић и интернационалац Египта – Омар Фајед, а као леви бек је незамењив Ебенезер Анан. Дефанзивни двојац на средини терена кроје играчи са иностраним пасошем, а то су Џин Хо Џо из Јужне Кореје и Гвинејац – Абдулај Сисе. Нешто истуренији испред њих дејствује Сејдуба Сума. Крилне позиције су предвиђене за Адема Љајића и Николу Караклајића, а центарфор је Марко Шћеповић.

Опције са клупе су Никола Срећковић, Филип Кнежевић, Адетуњи Адешина, Рафаел Флоро, Миљан Момчиловић и Стефан Димић.

СУДИЈЕ

Главни судија: Данило Николић.
Први помоћник: Милан Шутуловић.
Други помоћник: Петар Радић.
Четврти судија: Никола Радаковић.
ВАР: Милош Милановић.
АВАР: Бојан Бановић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:
-16:15: Партизан – ИМТ
-18:30: Чукарички – Железничар Панчево

Недеља:
-13:00: Раднички 1923 – Војводина
-15:00: Спартак Суботица – Младост
-17:00: Раднички Ниш – Јавор
-17:00: ТСЦ – Радник

Понедељак:
-17:00: Вождовац – Напредак

Претходни текстМилојевић: Фокус на нашу игру
Следећи текстМарица Перишић на корак до медаље на Гран Слему у Бакуу