Нови Пазар Кангина инспирација

19

Првотимци Црвене звезде у суботу, 17. фебруара од 14 часова гостују Новом Пазару у оквиру 21. кола Суперлиге Србије, што ће означити 23. по реду међусобни дуел ова два противника. Статистика је убедљиво на страни српског шампиона са укупно 19 победа, а у ростеру Владана Милојевића “плави” највише инспиришу тројац Канга, Катаи и Иванић, који се статистички издвајају најбољим учинком.

Гелор Канга никада не преза од противника и без страха наступа док брани црвено-бели дрес без обзира ко се налази на другој страни терена. Играјући кроз два мандата у нашем клубу против Новог Пазара поседује готово максималан биланс успешности. Наиме, репрезентативац Габона је одиграо укупно 10 мечева против тренутно петопласиране екипе домаћег првенства, а девет пута је тријумфовао и једном ремизирао, па самим тим не зна за пораз. Када на то додамо податак да је у четири наврата затресао мрежу и чак шест пута асистирао, нема дилеме да наш наредни опонент представља посебно надахнуће за везног играча.

Најбољи меч против Пазараца је одиграо у претходној сезони 2022/23 када је постигао два гола и исто толико пута наместио поготке саиграчима, чиме се поново издвојио као појединац на терену. Такође, на последњој утакмици против Новог Пазара у актуелној такмичарској години Звездина осмица је постигла погодак, те ће Канга имати могућност да већ у суботу настави успешан низ.

Изузетним учинком се могу похвалити такође Александар Катаи и Мирко Иванић. По многима један од најбољих играчких тандема у 21. веку има изузетан скор против Новог Пазара. Катаи је постигао шест голова и два пута асистирао. Са друге стране, Иванић је у четири наврата матирао голмане “плавих”, уз три проигравања за гол.

Да му посебно “лежи” Градски стадион у Новом Пазару, показао је Милан Родић са два гола на Звездиним гостовањима током претходних сезона. Ту је и капитен нашег тима Александар Драговић, који је остварио идентичну статистику као и искусни леви бек, јер је уписао такође два поготка. Поред тога штопер црвено-белих се издваја од Канге, Катаија, Иванића и Родића, јер је на шест мечева остварио исто толико победа, те једини има максималан учинак против Пазараца.

Претходни текстКадети на припремама у Требињу
Следећи текстБесплатни веслачки камп за Дан државности