Одржана редовна седница Скупштине ФК Црвена звезда

19

ФК Црвена звезда је у суботу 10. фебруара 2024. године одржао шесту редовну седницу Скупштине клуба у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, а на дневном реду се нашло 12 тачака.

1. Усвајање записника са претходне седнице Скупштине
2. Обраћање председника клуба
3. Обраћање генералног директора
4. Обраћање спортског директора
5. Обраћање оперативног директора – извештај о реализацији финансијског плана за 2023. годину и предлог финансијског плана за 2024. годину
6. Обраћање техничког директора
7. Обраћање директора Омладинске школе
8. Издавање аутентичног тумачења 7. Статута ФК Црвена звезда
9. Доношење одлуке о верификацији одлуке Управног одбора о кооптирању два нова члана Управног одбора, између две седнице Скупштине
10. Доношење одлуке о избору новог члана Надзорног одбора
11. Верификација предлога одлуке Скупштинског одбора за историју и идентитет
12. Разно

Говор председника Црвене звезде – Светозара Мијаиловића вам преносимо у целости:

Поштовани чланови Скупштине,

Драги гости,

На Скупштини одржаној у јулу прошле године, оценили смо такмичарску сезону 2022/23 као једну од најуспешнијих у клупској историји. Освојена је дупла круна и обезбеђен директан пласман у Лигу шампиона, најелитније европско фудбалско такмичење.

Свесни чињенице да Лига шампиона захтева много више, клуб је предузео мере да обави јаке и квалитетне припреме и да се максимално играчки појача, како би остварили што боље резултате у наредном периоду и приказали што лепшу игру.

Игре и резултати постигнути у припремном периоду указивали су да смо били на правом путу. Игра је била полетна, резултати импресивни, поготову што се радило о јаким пробним утакмицама и реномираним противницима.

Наравно, то је подигло још више очекивања да ће се направити нови искорак напред у европском такмичењу. Сведоци смо међутим да, иако смо постигли добру игру у нашој групи и били равноправни такмац екипама као што је Манчестер Сити, очекиван резултат у европском такмичењу је изостао.

И у овој сезони не одступамо од циљева које смо поставили, освајање дупле круне и пласман у елитно европско такмичење. Имамо добар тим, новог тренера, овде већ потврђеног и реално је очекивати да могу све то остварити, имајући у виду да је клуб обезбедио оптималне услове за рад.

Сводимо рачуне за календарску 2023. годину. Можемо, са правом, оценити као веома успешну у раду клуба. Остварен је значајан напредак у сегментима пословања клуба.
Деловали смо јединствено. Наша снага и наша моћ и јесте баш у јединственом деловању свих структура клуба. Спортски резултат, због чега смо овде сви на истом задатку, јесте наш циљ и он је покретач и мотиватор свих нас.

У наредним излагањима и обраћањима детаљно ће бити елаборирано ово што сам укратко изложио.

Пут ка успеху увек је тежак, трновит и неизвестан, поготову у спорту где може бити изненадних падова и успона. Црвена звезда је позната по томе да ни актери, а ни њени верни навијачи, не губе дух и имају ту способност да се као феникс издигну изнад свих тешкоћа. Ми настављамо предано и одговорно да радимо, да лествицу подижемо што више и да се трудимо да мотивишемо навијаче да у што већем броју долазе на стадионе и бодре своје ратнике. Борба данас почиње!

Пуних шест година узастопно смо на врху. Сви теже да нас са тог врха скину. Чврство верујем да имамо тим, знање, снагу и моћ да и даље држимо тај врх.

Хвала вам на пажњи.

Видимо се, даће Бог, после освајања дупле круне, на овом истом месту.

Претходни текстТерзић: Наставићемо да будемо најбољи у свему, то је наша обавеза
Следећи текстПоступак и идентификација актера инцидената на утакмици са Жалгирисом у току