Наталија двострука шампионка, Тара вицешампионка Балкана

72
Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

Најбољи јуниори Балкана, а и шире, учествовали су на Балканијади у атлетској дворани на Бањици. Србија, као домаћин, окитила се са 16 медаља, од које су три биле око врата атлетичарки Црвене звезде.

У тактичној трци на 1.500 метара, Наталија Грујић пратила је темпо водеће Словакиње Тање Живко. У снажан финиш кренула је већ после звона који је означио последљи круг. За злато око врата најбрже јуниорке Балкана требало је истрчати 4:25.68.

Круна Балканијаде биле су штафете 4×400 метара и злато јуниорки. Наталија је друго злато освојила са чланицама репрезентације Србије, Мином Мијатовић, Леном Малетић и Мињом Копуновић у времену 3:58.41.

Национални рекорд у категорији и до 18 и до 20 година поставила је вансеријски талентована Тара Вучковић. Као млађа јуниорка успела је да освоји сребро на 800 метара. Поносна државна рекордерска семафор је зауставила на 2:08.10. Дворанска сезона још није готова, а Тара се озбиљно приближила пробијању границе од 2:08 дисциплине која се у дворани трчи четири круга.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

Фантастични двојац средњих прука усмерава, прати и нагодрађује наш тренер Мирјана Стојановић.

Јуниорски представник Србије на 60 метара био је Михајло Киш. Вицешампион Србије који се зауставио на тачно 7.00 секунди, овога пута у квалификацијама је истрчао 7.12 секунди.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

Браво за велики успех целе репрезентације Србије.

Претходни текстПораз Звезде у четвртфиналу Купа
Следећи текстЦрвено-беле јуниорке освојиле Куп Србије