Иза југа Маракане – Рад Звездине базе на европском нивоу

36

Координатор базних селекција Омладинске школе Црвене звезде – Владимир Цвјетићанин је изузетно задовољан радом базних селекција у минулом периоду.

На почетку сезоне смо имали неколико промена на тренерским позицијама. У селекцији играча рођених 2013. године Милош Јеремић је имао задатак да упозна дечаке, те да се увери у њихове могућности и потенцијал. Током зимске паузе ће моћи да изврши доселекцију фудбалера. Идентичан задатак попут њега је имао тренер Огњен Пурић, који је наследио Марка Милића на позицији шефа струке у генерацији 2014. То је била првобитна мисија тренера који су променили тимове, док су преостали задржали своје генерације. Највећа новина је постављање Дејана Шиљковића на позицију првог тренера Звездине базе. Поред тога он је и тренер генерације 2011, али и велика помоћ свима, па и мени лично, како бисмо направили озбиљан тим на високом нивоу. Са друге стране, Иван Гајић је главни скаут за базна годишта. Изузетно велики број тренера из базе је напредовао и данас раде у нашој Омладинској школи. Многи од њих су се отиснули у иностранство. Наша база је постала рудник, не само у играчком, већ и у тренерском сегменту.

Истиче коодинатор за базна годишта да је велики значај као мерило рада нашег клуба имао турнир у Немачкој, док су циљеви у наредном периоду јасни.

Пролећни део сезоне ће ићи у идентичном смеру, као што је то било у претходних шест месеци. Усавршавање тренажног процеса ће бити наш главни циљ. Чека нас много турнира током другог дела такмичарске године. Почели смо у конкуренцији 2011 у Немачкој, где смо били вицешампион турнира, који је оставио јак утисак на све који су учествовали. Велики клубови из Немачке, али и широм Европе, попут Аталанте и Манчестер Јунајтеда су били у конкуренцији, али су наши малишани, иако су се последњи адаптирали на мали фудбал, показали карактер, али је недостајало мало среће у финалу. Поред сјајних резултата и победа, добили смо и похвале за рад целе Омладинске школе од стране поменутих великана, а то је оно за шта се боримо. Могу вам рећи да широм Европе знају за наше играче, пре свега мислим на Андрију Максимовића и Вељка Милосављевића. То је потврда одличног рада, а у Европи смо означени као одлични „произвођачи“ што је велика ствар за наш клуб. Са поносом и задовољством уз директора Омладинске школе Николе Јелића, могу да истакнем да без добре сарадње, одлично хармонизованих односа, виспрених доношења одлука и унапређења система не би могли да напредујемо. Наравно ту су и челници клуба који су стално уз нашу фудбалску академију – закључио је Цвјетићанин.

Претходни текстТема дана | У њега Владан Милојевић има неограничено поверење
Следећи текстКривокапић обишао репрезентативце из Звезде