Звездаши честитали школску славу ђацима ОШ Свети Сава

294

Спортско друштво Црвена звезда је наставило са пројектом „Ја сам звездаш ћирилицом пишем, за Звезду навијам, за Звезду дишем“ у оквиру којег је посетило ОШ „Свети Сава“ и промовисало званични календар за 2024. годину.

Промоција календара Спортског друштва Црвена звезда под називом „Ја сам године провео са тобом“ за 2024. годину одржана је данас у Основној школи „Свети Сава“ у Београду у присуству ђака ове школе и спортиста Црвене звезде.

Ученици су громким аплаузом поздравили Звездине асове, кошаркаша Далибора Илића, одбојкашице Јелену Стојић и Ану Јакшић, одбојкаша Душана Николића, џудисткињу Милицу Жабић, џудисту Василија Грујичића, рукометашице Сару Гаровић и Лепосаву Глушицу, рукометаша Драшка Ненадића, ватерполисткињу Тијану Лукић, ватерполисту Душана Марковића, атлетичара Страхињу Јованчевића, веслаче Душана Славнића и Виктора Пивача, каратисткињу Емилију Антанасијевић и мачеваоца Вељка Ћука, као и легендарног фудбалера и четврту Звездину звезду, Владимира Петровића Пижона.

На почетку свечаности, након интонирања химне Светом Сави, присутне је поздравила Јована Миленковић, директорка ОШ „Свети Сава“.

Велика нам је част и задовољство што баш на данашњи дан, уочи великог празника, школске славе Светог Саве имамо прилику да вас угостимо и дружимо се са спортистима Црвене звезде и највећом легендом српског спорта. Наша школа је посвећена здравом начину живота и развоју спортских талената код наших ученика. Верујем да ће ова посета бити инспирација за наше ученике да наставе да се баве спортом и да негују спортске вредности као део свог живота – истакла је Јована Миленковић, која је потом позвала присутне да великим аплаузом поздраве ученике који су написали најбоље песме и саставе о Црвеној звезди.

Ученици ОШ „Свети Сава“ су овом приликом посветили песме и саставе својој Црвеној зевзди, а најбољи радови су награђени. Пригодне поклоне награђеним ђацима Стефану Срећковићу (IV/5), Дуњи и Јовану Ђокићу (III/4) и Филипу Зелчеву (IV/1) уручио је Владимир Петровић Пижон, легенда Црвене звезде.

Ја сам звездаш, ћирилицом пишем

Црвене је боје наша звездана бригада
и сваки се звездаш титулама нада.
До победе доћи за Звезду је лако,
јер наши играчи боре се баш јако.

Не знам зашто Земља око Сунца жури,
али знам како се храбро по терену јури.
Знам да волим тим и за Звезду дишем,
и зато јој ову песму ћирилицом пишем.

Србија је земља правих хероја и славе,
у Србији се цене само ствари праве.
Знање, спорт, другарство наши су мотиви,
са Звездом у срцу најбоље се живи!

Филип Зелчев IV1

Присутне ђаке и спортисте поздравио је и Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда.

Сутра је велики празник и ми у Црвеној звезди смо јако поносни што смо овде са вама. Желим да се захвалим вашој директорици Јовани Миленковић на организацији и што данас имамо једну лепу приредбу. Нама је у Црвеној звезди изузетно драго да вредности као што су српски језик и ћирилица негујемо. Ова дивна три састава која смо чули и песмица коју је написао Филип, ће и нас све инспирисати да наставимо да радимо. Звезда је велика породица и у Звезди осим победа и пораза постоје и овакви дивни моменти какви су дружење са вама. Честитам вам празник, школску славу Светог Саве. Кажу да је језик и тврђи и јачи од сваког бедема и треба да чувамо и негујемо нашу ћирилицу, навијамо за Звезду и волимо Србију – рекао је Аврамовић.

У име свих спортиста Црвене звезде говорио је кошаркаш Далибор Илић.

Желео бих овом приликом у име свих спортиста Црвене звезде да вам честитам предстојећу славу и да вам пожелим много успеха у 2024. години. Драги ђаци, имам поруку за вас, а то је да наставите да што више пишете ћирилицом и да навијате за Црвену звезду – поручио је Илић.

Спортисти Црвене звезде су потом, уз звуке химне СД Црвена звезда, поделили ученицима календаре „Ја сам године провео са тобом“, а потом су направили заједничку фотографију за успомену на овај догађај.

Претходни текстЗвездин камп и 2024. године широм света
Следећи текстИванић у строју