Иза југа Маракане – Петлићи вицешампиони престижног турнира у Немачкој

19

Звездини петлићи су календарску 2024. годину стартовали са високим амбицијама, с обзиром на то да су на општепознатом турниру “Веринс купу” освојили вицешампионску позицију. Тиме се млади стратег Славиша Шуша на леп начин опростио од генерације играча рођених 2011. године, док ће у даљем току сезоне тим предводити искусни стратег Дејан Шиљковић.

Црвено-бели су у четвртини финала рутински савладали Борусију Менхенгладбах са 2:0, а затим су у полуфиналу тријумфовали над екипом Мајнца са убедљивих 6:0. У директној борби за трофеј смо одмерили снаге са италијанском Аталантом, а након изузетно захтевног меча претрепели смо пораз резултатом 2:3. Посебну похвалу услед сјајних издања је заслужио млади чувар мреже Страхиња Малиновски, који је добио ласкаву титулу најбољег голмана турнира.

У наредном периоду главни тренер базних селекција – Дејан Шиљковић ће као шеф стручног штаба предводити петлиће Црвене звезде.

Учешће на популарном турниру у Немачкој је пре свега невероватно и сјајно искуство за младе фудбалере. Традиционално куп окупља најбоље екипе у Европи, међу којима су Манчестер Јунајтед, Борусија Дортмунд, Мајнц, Штутгарт, Борусија Менхенгладбах, Келн, Марибор, Нинберг, Шалке, Аталанта, као и многе друге фудбалске академије. Пропозиције такмичења су такве да се играло у систему четири играча у пољу, плус голман. Како је турнир одмицао, брзо смо се адаптирали и пружали смо све боље партије. Веома смо задовољни самим учешћем, где бих похвалио колегу Славишу Шушу који се на сјајан начин опростио од генерације 2011. Пред нама је захтеван рад у будућности, а сигурни смо да ће Звездини петлићи напредовати, како екипно, тако и појединачно – поручио је Шиљковић.

Претходни текстЦрвено-беле обезбедиле пласман на завршни турнир Купа
Следећи текстЗвезда угостила Удружење слепих и слабовидих