Звездини запослени донирали пакете хране Звечанској

22

Делегација Црвене звезде предвођена председником Светозаром Мијаиловићем је посетила Центар за заштиту одојчади, деце и омладине. Традиционално су и ове године запослени у нашем клубу прикупили велику количину хране и намирница, како би обрадовали угрожене чланове нашег друштва.

Фудбалски клуб Црвена звезда је наставио да спроводи друштвено-одговорна дела и да подиже свест јавности о значају хуманитарног рада. Запослени у Звезди су још једном показали да имају велико срце, те су се, као што сада већ традиција налаже, организовали и прикупили пакете хране, који ће Центру за заштиту одојчади, деце и омладине веома значити на почетку 2024. године и током празничних дана.

Желим да запосленима и деци која се налазе у дому честитам празнике. Наша посета има симболику, с обзиром на то да смо имали циљ да их обрадујемо поводом новогодишњих и божићних празника. Црвена звезда је пре свега друштвено-одговорна и на овакав начин. Најбитније је да наш клуб кроз велики утицај који поседује и то што је присутан у целом друштву, подстакне све оне, који могу на различите начине да се укључе у акцију, не само помоћи, него улоге коју треба да имамо сви када су у питању најосетљивији делови друштва – деца. Нарочито треба да будемо пажљиви према деци, која су у домовима, како у Београду, тако и широм Србије. Из овога што људи у дому раде види се да је то јако велика лепеза могућности и потребе да се на разне начине сви укључимо. Деца и запослени ће увек имати простор на трибинама нашег стадиона, јер се ради о малолетним лицима којима су потребни пратиоци, те се тако стварају услови да сви они уживају на утакмицама као прави звездаши – истакао је Светозар Мијаиловић.

Црвена звезда већ годинама води бригу о корисницима Центра за заштиту одојчади, деце и омладине, а задољство због још једне посете је истакао помоћник директора поменуте установе – Љубиша Јовановић.

Деци је увек важно да их се неко сети, као што је битно и нама као запосленима. Имали смо доста донација претходних дана. Међутим, намирнице поготово значе, јер обогате јеловник. Ми имамо здраву храну која се по рецептури спрема за децу. Наравно малишани уживају у сухомеснатим производима, тако да ће им сигурно значити и обрадовати их за празнике. Увек смо за сарадњу. Имамо доста деце која навијају за Звезду. Добили смо много пута карте, те ишли на међународне и домаће утакмице. Хвала вам на томе, то је био заиста леп доживљај за све њих. Неки су први пут посетили Маракану. Кореографија коју су видели је оставила снажан утисак. Надам се да ће и у будућем периоду бити прилике да наша децу уживају у таквом искуству – поручио је Љубиша Јовановић и додао:

Захваљујем се Фудбалском клубу Црвена звезда, а посебно запосленима, јер сам сазнао да је ово била њихова иницијатива. Имамо разне програме, не ради се само о материјалним донацијама. Поседујемо волонтерски програм, разне врсте донација које добијамо. Некад организујемо акције сређивања и уређивања нашег простора, људи су се укључивали као наши волонтери. Нарочито је значајно да се спроводе активности за децу, да се ситуира њихово време, доживе нешто што нису до тог тренутка. Често правимо излете или изласке, а повремено су нам потребне карте за културне или спортске приредбе – закључио је Љубиша Јовановић.

Представници установе коју смо посетили нису могли да сакрију одушевљење и радост. Црвена звезда се годинама у назад брине о деци која бораве у Звечанској и тако скреће пажњу широј јавности, о значају друштвено-одговорних акција. Звезда је породица, и као таква никада не занемарује оне којима је помоћ најпотребнија.

Претходни текстЗвездин календар у продаји
Следећи текстНедовић 4 недеље ван терена, Теодосић лакше повређен, Тоби на прегледима