Утакмица године – Петица против Фиорентине

27

Однели су бројне победе фудбалери Црвене звезде током календарске 2023. године, а као најбољу утакмицу, гласајући путем анкете на нашој апликацији, навијачи су избрали победу на италијанском Фиорентином на Маракани од 5:0.

Меч године по мишљењу звездаша са 535 гласова је тријумф против Фиорентине. На новој травнатој површини стадиона “Рајко Митић” наша екипа је дочекала италијанског представника. Топла јулска ноћ је била пуна емоција за све навијаче, који су испунили трибине Маракане. Уз висок пресинг, агресивну игру и конкретан фудбал постигли смо чак пет голова и декларисали озбиљног противника. Двоструки стрелац је био Питер Олајинка, док су по једном погађали мрежу ривала Мирко Иванић, Жан Филип Красо и Осман Букари.

Вицешампионску позицију је заузео 169. вечити дерби са 367 гласова. Победу над Партизаном је донео Алекс Виго, а чета Милоша Милојевића је била надомак освајања 34. титуле првака државе. Трећу позицију је заузео сусрет против Војводине, са 203 гласа. Отварање сезоне протекло је у карактеристичном стилу за наш тим, јер смо славили са високих 5:0 крајем јула месеца. Одмах иза финале Купа Србије, у ком је Црвена звезда салвадала Чукарички са 2:1. Звездаши су подржали дуплу круну са 192 гласа. На послењем месту је дуел са Зенитом у оквиру Пари купа, када је наш тим славио у Санкт Петербургу са 1:2.

Претходни текстНова 2024. није могла да почне боље – Велика победа у Истанбулу!
Следећи текстМијатовић најбољи јесењи стрелац